Seks nye: Totalt seks nye tilfeller av koronasmitte er registrert på Sørlandet torsdag. Her fra intensiven på Sørlandet sykehus i Kristiansand fra tidligere under pandemien. Foto: SSK

Agder har fått flere nye smittetilfeller

Tre kommuner på Sørlandet har fått meldinger om nye smittetilfeller av korona.

Det er registrert totalt seks nye koronasmittede i Agder, ifølge fvn.no. De viser til tall fra MSIS (Folkehelseinstituttets meldesystem for smittsomme sykdommer).

Flest nye i Kristiansand

Oversikten deres viser at Kristiansand har fått flest nye smittede med fire nye tilfeller hjemmehørende i kommunen, mens Arendal og Risør har fått hvert sitt nye tilfelle.

Dagen før, altså onsdag, ble det registrert totalt tre nye tilfeller av smittede på Sørlandet. Disse var hjemmehørende i Kristiansand, Lindesnes og Tvedestrand.

Etter over ett år med koronapandemi i Norge er det nå registrert totalt 2.623 koronatilfeller på Agder.

Over tre uker siden i Grimstad

I Grimstad er det nå tre uker og én dag siden det siste tilfellet av smitte ble rapportert inn, onsdag 17. mars. Ifølge kommunens hjemmeside og koronaoversikt var det en mann mellom 20–29 år som hadde kjent smittevei.

Ellers ser tallene for Grimstad slik ut per 8. april 2021:

Personer i isolasjon: 0

Personer i karantene: 3

Personer i innreisekarantene: 41

Påviste tilfeller siden mars 2020: 94

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antall døde: 0

Påbegynte vaksinerte: 2.887

Ferdig vaksinerte: 1.094

Antall registrerte for vaksine: 9.877

Nedgang i Oslo

Fvn.no skriver også at det er registrert 292 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 25 færre enn dagen før og 14 færre enn samme dag i forrige uke. I Norge som helhet er det registrert 933 nye koronasmittede siste døgn. Det er 33 flere enn dagen før og 61 flere enn samme dag i forrige uke ifølge fvn.no som viser til NTB.