Rammet: Det er ikke bare lokalt avgangselever på videregående har fått påvist Covid-19. Mange russ i Lindesnes er bekreftet Korona-smittet. Bildet er fra en samling i Øygårdsdalen, og er ikke de smittede russene. Foto: Baard Larsen

Agder: Flere russ bekreftet smittet av Covid-19

Fortsatt sliter landsdelen med spredning av Korona. Nye tall viser at halvparten av de smittede i Lindenes, er russ.

Det er Fædrelandsvennen som melder dette, og viser til en pressemelding som er sendt ut fra Lindesnes kommune. De melder tirsdag kveld om ti nye smittetilfeller.

– Fem av de ti personene som er smittet, er russ på Mandal videregående skole. Nærkontakter til disse elevene må nå i karantene. Fire av de ti smittede er nærkontakter knyttet til andre koronatilfeller, står det å lese.

– Disse fire var allerede i karantene da de fikk melding om positiv prøve. Én av de smittede har ukjent smittevei, mens fem altså er russ. Det jobbes med videre smittesporingsarbeid, anfører kommunen.

I Agder er det nå totalt registrert 3.373 smittetilfeller siden pandemien brøt ut. Men litt positive nyheter på slutten:

Det siste døgnet er det registrert 484 koronasmittede personer i Norge. Det er 40 færre enn samme dag i forrige uke.De siste sju dagene er det i snitt registrert 392 smittede daglig. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 477, og trenden er dermed synkende.