SATSER: Med stadig flere ansatte og mer å gjøre, har nå Skandinavisk Førstehjelp AS og Thomas Norman Andersen kjøpt lokalene som Tryg Forsikring holdt til i ved Hestetorvet. Foto: Homdal & Larsen AS

Vil skape liv i øvre sentrum

Skandinavisk Førstehjelp AS vokser mye, og har kjøpt lokalene til Tryg Forsikring ved Hestetorvet. Nå satser selskapet på mer aktivitet øverst i Storgaten.

Det hele begynte over garasjen til Thomas Norman Andersen og kona Monica Mykland Andersen for drøyt ti år siden. Da enkeltpersonforetaket ble AS i 2012, ble selskapet presentert i en næringslivsreportasje i Adressa.

Få uker senere fikk Skandinavisk Førstehjelp AS avtale med sykehjem i Oslo på undervisning og kurser. Siden rullet snøballen. Nå har foretaket vokst så mye at de trenger egne lokaler. Valget falt da på de gamle lokalene til Tryg Forsikring på Hestetorvet.

Åtte ansatte

Ekteparet Andersen jobber som henholdsvis ambulansearbeider i Arendal, og ved akuttmottaket på Sørlandet sykehus Arendal. Ved akutten har Monica Mykland Andersen personalansvar, noe hun også tar seg av i førstehjelpsselskapet.

– Vi har etter at det ble overgang til AS økt stadig, og er nå oppe i åtte ansatte, inkludert oss to. Ettersom det med årene har blitt mer og mer å gjøre, har vi kommet til at vi trenger mer plass. Etter en runde landet vi på kjøp av lokalene i øvre sentrum, forteller Thomas Norman Andersen og Monica Mykland Andersen.

STARTEN: Etter en omtale i Adressa i 2012 begynte virkelig snøballen å rulle for Thomas Norman Andersen. Nå har Skandinavisk Førstehjelp vokst så mye, at garasjen byttes ut med 130 m² stort lokale i øvre sentrum. Foto: ARKIV/BAARD LARSEN

– Bygget er på drøyt 130 m², og blir den nye basen for Skandinavisk Førstehjelp. Først skal det gjøres litt oppussing før det blir formell åpning. Her er også planen at andre bedrifter kan leie kontorplass, ettersom det er inndelinger i bygget som gjør framleie mulig, legger han til.

Stor fordel

For Skandinavisk Førstehjelp, som driver med ulike kurs innen førstehjelp, samt brannkurs med teori og praktiske slukkeøvelser, vil eget lokale gjøre at det blir enklere å holde kurs for små grupper dersom kunden ikke ønsker å ha det hos seg.

– Tanken er at vi skal knytte til oss en samarbeidspartner, så det blir et lite miljø på stedet. Om partneren blir innenfor helse, har vi ikke landet på ennå. Men vi har noe på gang. Vi ekspanderer fortsatt, og har rundt 80 prosent av vår aktivitet i Agder og Telemark, forteller Thomas og Monica.

– Når det er sagt, reiser vi dit kundene vil at vi skal holde kursene. Vi har hatt kurser i så vel Haugesund som Bergen og Oslo. Så om det er Nord-Norge eller Svalbard kunden holder til, så tar vi turen. Fleksibilitet og ansatte som har lang erfaring innen akuttberedskapen, er nok noe av grunnen til at vi stadig er i vekst, avslutter Thomas Norman Andersen.