Slutter: Ni år etter at han sluttet som rektor ved Drottningborg, kom Ketil Jensen tilbake til Grimstad. Men allerede etter ett år som rektor ved Bibelskolen, gir han seg. Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Privat

Slutter som rektor – har fått sjefsjobb i Oslo

Ketil Jensen slutter til sommeren som rektor ved Bibelskolen i Grimstad. Han begynner 1. august som forlagssjef i Lunde forlag i Oslo.

Det er Norsk Luthersk Misjonssamband som melder dette på sine nettsider. Rektoren, som utdannet cand.theol., har også en mastergrad i organisasjon og ledelse. Før han ble rektor i Grimstad, har han også vært rektor på Fjellhaug bibelskole og Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

– Vi ønsker Ketil Jensen velkommen og ser fram til å arbeide sammen med ham i Lunde Forlag, skriver styreleder Eli Gjøra i en pressemelding fra Lunde forlag. Samtidig som Lunde forlag får ny sjef, må Bibelskolen i Grimstad (BiG) nok en gang ut på rektorjakt.

Spre evangeliet

– Det er nytt og spennende. Jeg har store forventninger til å gå inn i fulltidsjobb i en ny bransje. Jeg har bakgrunn stort sett fra skole og utdanning, men er såpass interessert i kristen litteratur og har et ønske om å nå ut til stadig nye folk med evangeliet, så jeg ser stort på å få en rolle i et kristent forlag som skal være med på å spre evangeliet, sier Ketil Jensen til NLM.

Ute: Når Jensen slutter som rektor, må BiG igjen ut på jakt etter ny sjef. Foto: Privat

Bakgrunnen for det korte oppholdet ved Bibelskolen i Grimstad, som Jensen selv omtaler for altfor kort, er på grunn av familien.

– Ett skoleår er veldig lite, særlig når en kommer inn som ny i en skole. Dette handler om familien. Vi bestemte oss for flere år siden for å flytte fra Oslo. Jeg reiste i forveien og har pendlet i seks år. Familien har kommet fram til at de ikke ønsker å flytte fra Oslo, og kona mi trives som kjøkkenleder på Fjellhaug. Vi har altså ombestemt oss og tar en lengre periode i Oslo. Tidligere har kona flyttet med mine jobb-ønsker, og nå er det min tur til å flytte etter hennes ønsker, forklarer BiGs avtroppende rektor.

Tilbake

– Det har vært fint å prøve andre ting, men nå ser jeg fram til å komme tilbake til Misjonssambandet. Jeg kjenner mange på stedet, en del folk i forlaget og ser fram til å jobbe med gamle kjente og mange nye, oppsummerer Ketil Jensen til NLM.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eli Gjøra er styreleder i Lunde Forlag. Hun gleder seg over at Jensen har blitt ansatt som ny forlagssjef etter Tom Teien. Gjøra påpeker at Jensen er godt kjent i eierorganisasjonene deres (Misjonssambandet, ImF og Normisjon) og er godt kvalifisert.

– Det er hovedgrunnen til at vi landet på ham. Vi håper på en fremoverlent forlagssjef. Han er ny i forlagsbransjen, men vi tenker at han vil gjøre en god jobb og bidra til gode leseopplevelser og inspirasjon for nye og gamle lesere, opplyser styrelederen til Misjonssambandets nettside.