Ferdig: Terje Andersen, inntil mandag administrerende direktør i Morrow Batteries, har nå gått av på dagen. Det skjedde mandag ifølge en pressemelding fra selskapet. Foto: Anne Gro Ballestad

Morrows toppsjef har gått av på dagen

Administrerende direktør i Morrow Batteries, Terje Andersen, har gått av på dagen. Mens Arendal kommune ble informert om avgangen på forhånd, ble ikke Grimstad det.

Det er Agderposten som skriver dette tirsdag morgen. De viser til en pressemelding som ble sendt ut fra Morrow Batteries rett før midnatt mandag kveld. Der står det at endringen trådte i kraft fra og med samme dag, altså mandag 13. juni.

Andersen var med å etablere Morrow og har hatt lederstillingen der siden mai 2020. Han har også vært et tydelig ansikt utad.

Endringer i toppledelsen

Ifølge Agderposten skriver selskapet ingenting om bakgrunnen for avgangen, men i pressemeldingen omtales det som endringer i toppledelsen og styret i Morrow Batteries. Avisen skriver at de kjenner til at Arendal kommune fikk informasjon om avgangen før pressemeldingen ble sendt ut sendt mandag kveld.

Næringssjef i Arendal kommune, Kåre Andersen, sier til avisen at han har hatt et godt inntrykk av Terje Andersen.

– Vi som har jobbet med Morrow siden starten har fått et veldig godt forhold til ham. Jeg hadde samtaler med ham hver uke, og han har alltid vært alltid raus og gitt komplimenter om hvordan vi har lagt til rette og hvor proffe han har opplevd både politikere og ansatte i Arendal kommune, sier Kåre Andersen til Agderposten.

Han sier han ikke vet noe om styrets interne vurderinger for endringen i ledelsen, men at han har full tillit til at de finner en ny toppleder til selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har gjort en kjempejobb

Arendals ordfører, Robert C. Nordli (Ap), gjør det klart at han fikk vite om avgangen før den ble kjent mandag, og at han mener Andersen har gjort en kjempegod og stor jobb for batterifabrikken. Han føler seg også trygg på at selskapet vil levere i fremtiden også.

Agderposten skriver at nåværende styreleder, Håkon Tanem, midlertidig tar over for Andersen fram til en ny leder er på plass, og at Liv Monica Stubholt går inn som styreleder.

Ble ikke informert

Ordfører i Grimstad, Beate Skretting (H), sier hun ikke ble informert om denne avgangen i forkant slik Arendal kommune ble, men at hun heller ikke ser på det som unaturlig.

– Det er naturlig at de har nærere kontakt med Arendal kommune hvor de har større ting på gang enn i Grimstad, sier hun til Adressa.

– Hva synes du om denne avgangen?

– Jeg har ikke noen kommentar til akkurat det. Jeg kjenner ikke til bakgrunnen for dette, men slik jeg oppfatter det har selskapet gjort det godt frem til nå. For Grimstads del er laben og bygget på campus i ferd med å reise seg og bygget tar form. Det ser derfor ut til at ting er i rute med det, sier hun til Adressa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun sier også at hun ikke har fått noen signaler om at denne endringen i toppledelsen i selskapet skal ha noe å si for Grimstads del og laben på campus.

– Slik jeg oppfatter det har de satt andre inn i de rollene, sier Skretting.

– Arbeidet fortsetter som før

Heller ikke Petter N. Toldnæs, kommunalsjef for kommunikasjon, kultur og næring, visste noe om denne avgangen før tirsdag morgen.

– Jeg tenker også at det ikke var naturlig. Ved slike prosesser er det mest naturlig å informere sine største interessenter, og det oppfatter jeg at de har gjort mot Arendal kommune. Vårt samarbeid med dem går ut på å bygge laben på campus, og det arbeidet fortsetter som før, sier han til Adressa.