Bibelskolen: Big Event, som er en del av Bibelskolen og Normisjon, tenker nytt i sommer og tilbyr både camping og overnatting med frokost i Østerhus i sommer. Her er salgs- og markedsleder Ronny Sandberg i Big Event. Foto: Privat

Måtte tenke nytt da alle festivaler og stevner ble avlyst

En vanlig sommer har Bibelskolen en omsetning på 3–4 millioner kroner i festivaler og stevner. Men etter at det meste nå er avlyst, tenker de nytt og tilbyr noe helt annet.

– Sommeren i år har jo blitt snudd litt på hodet for oss alle, men vi er jo nødt til å komme oss videre og finne nye løsninger. Til vanlig har vi fulle sommeruker med stevner og festivaler for ungdom, i år ville det seg ikke slik, så vi ble nødt til å tenke nytt, sier Ronny Sandberg, salgs- og markedsleder i Big Event.

Dermed blir det camping og romutleie på Bibelskolen i Grimstad fra 19. juni til 2. august.

Har vært sommerhotell

– Det var sommerhotell her tidligere, og det er dette konseptet vi nå tar tilbake. Vi har fem internater til elevene på Bibelskolen som nå vaskes ned og gjøres klart til åpning 19. juni, sier Sandberg.

Sandberg sier de store områdene ute egner seg godt for campingturisme. Foto: N/A

Vanligvis er det også mange av lokalene på skolen som blir utleid som selskapslokaler, men mange av private arrangementer er utsatt til høsten.

– Det er mye som er veldig usikkert, og vi går jo i minus. Men vi håper vi kan redde oss inn med denne sommerdriften. Får vi fulle hus i sommer, vil det hjelpe mye, sier han.

Big Event og Big Catering er hver sin avdeling i Bibelskolen Catering & Gjestehus AS som er eid av Normisjon.

Tror på mange turister

Sandberg sier det nå jobber med å gjøre det nye tilbudet kjent for folk. Han tror det vil være behov for overnattingsplasser ettersom mange sløyfer utenlandsreisen.

– Vi har troen på at behovet er der. Flere skal feriere hjemme i Norge, og det er varslet at mange vil ta turen sørover i år. Vi håper å bli et godt supplement til de andre overnattingsstedene i Grimstad, sier Sandberg.

Han sier de nå må jobbe med å gjøre det nye tilbudet kjent.

Samler unge: Det pleier vanligvis å være en rekke arrangementer for unge hos Normisjon og Bibelskolen i Østerhus om sommeren, men alt er avlyst grunnet korona. Foto: Privat

– Det er allerede litt interesse for overnatting i de ukene vi vanligvis har festivaler. I uke 28 skulle vi hatt Sommer i sør, og den uka har vi allerede fått en del bookinger. Ellers markedsfører vi oss i sosiale medier og har nettopp gjort det mulig og booke rom gjennom booking.com. Campinggjester oppfordres til å sende oss mail. Det er nok ikke så mange som vet at vi nå tilbyr camping og overnatting med frokost, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvorfor skal folk velge dere som overnattingssted?

– Bibelskolen ligger rolig til, med kort vei ned til sjø og turområder. Vi har store fellesområder, og mulighet for mange aktiviteter, som fotball volleyball, kajakkpadling og SUP-brett. Det er familievennlig, og vi har pusset opp to av våre internater. Dessuten er jo Grimstad kjent for å være småbyen med flest soldager og byen har mye å by på om sommeren, sier han.

Det er kort vei til strand og turområder i Østerskogen. Foto: Privat
Det er ventet mange turister til Sørlandet i sommer og Bibelskolen har nå åpnet for å ta imot overnattingsgjester. Foto: Privat
Bibelskolens elever har nå flyttet hjem, og nå er nedvasken i gang før sommerturistene kan ankomme. Foto: Privat