– Vi har en god plan og vekststrategi, sier daglig leder Janne T. Morstøl.

Hun forteller at en viktig del av strategien er å ekspandere internasjonalt, og Bliksund har gjort flere oppkjøp de siste årene. Nå har de signert med det nederlandske selskapet Moditech, som leverer visuelle løsninger til bruk i ulykkeshåndtering for nødetater i mer enn 30 land.

– Vi tror at dette oppkjøpet vil gi oss en ledende rolle som programvareleverandør for nødetater i Europa, med en kombinasjon av store og små offentlige organisasjoner, samt en etablert posisjon blant private kunder. Vi mener i tillegg at dette kan styrke selskapets totale lønnsomhet, sier Morstøl.

Signert avtale: Bliksund-sjef Janne T. Morstøl (i sort kjole) og kollega Erik Guldbrandsen (t.v.) her sammen med grunnleggerne av det nyoppkjøpte selskapet, Moditech Rescue Solutions, Jan Mooij og hans kollega og kone Angela Mooij. Foto: Bliksund

Moditech skal ha visualisert og organisert sikkerhetsdataene fra alle bilprodusenter. Verktøyet skal gi enkel tilgang til all relevant redningsinformasjon om kjøretøyet på ulykkesstedet. Morstøl forteller at løsningen er allerede delvis i bruk i Norge, men håper nå på større utbredelse både i Norge, Norden og Europa.

Visualiseringsverktøy: Med dette verktøyet kan nødetatene på ulykkesstedet se hvordan bilen er bygget opp for å bedre kunne hjelpe personer ut av kjøretøyet etter en kollisjon. Foto: Bliksund

Internasjonal milepæl

Moditech, som ble grunnlagt i 2003, er i dag en ledende aktør på det internasjonale markedet med 2.000 kunder og mer enn 14.000 brukere i over 30 land.

– Dette er en milepæl for oss internasjonalt og vi ser på det som en spennende mulighet for Bliksund. Det samsvarer med vår strategi om å utvide i verdikjeden, vokse internasjonalt og tilby flere løsninger til nye og eksisterende kunder. I tillegg får vi tilgang til mange nye og dyktige medarbeidere som vil bidra betydelig til selskapets kultur og videre vekst, sier daglig leder i det Grimstad-baserte selskapet.

Avansert teknologi: Med teknologisk utvikling følger også nye utfordringer. Visualiseringsverktøyet utviklet av det nederlandske selskapet Moditech skal hjelpe nødetater til å kunne jobbe mer presist på ulykkesstedet. Foto: Bliksund

Teknologer og fagpersoner

Med oppkjøpet teller selskapet 72 ansatte med kontorer i blant annet Norden, Nederland, Storbritannia og Vietnam. 20 av dem holder til på hovedkontoret i det nye høyteknologisk bygget i Jon Lilletuns vei 7 på campus.

– Vi skiller oss ut med gode teknologer og fagarbeidere som har jobbet på nødetatene og har erfaring fra felten. Vi har mange flinke folk og krevende kunder som hjelper med å tilpasse oss de ulike behovene, sier Janne T. Morstøl til Adressa.

I 2018 hadde e-helseselskapet en omsetning på 10 millioner. I 2024 forventer hun en omsetning på over 100 millioner.

Toppsjef: Janne T. Morstøl leder selskapet som leverer digitale verktøy og programvareløsninger til helsetjenester og nødetater både nasjonalt og internasjonalt. Foto: Beate H. Mikkelsen

Ny teknologi, nye utfordringer

I en pressemelding til Adressa viser selskapet til hvordan en rask teknologiutvikling innen bilindustrien bidrar både til bedre sikkerhetssystemer, men også nye sikkerhetsutfordringer for nødetatene.

– Gjennom mange år har vi klart å etablere en solid posisjon for våre løsninger, både direkte og via partnere i flere land. Nå har vi kommet til et punkt der vi ser det som naturlig å ta det et skritt videre. Sammen med Bliksunds løsninger vil vi nå kunne gjøre handlingene til nødetatene enda mer effektive og sikre, og dermed gi dem muligheten til å redde enda flere liv, sier direktør og grunnlegger av Moditech Jan Mooij i pressemeldingen.

Høyteknologisk: Bygget i Sørlandets teknologipark stod klart i april 2023. Bliksund flyttet inn i de splitter nye lokalene i mai det samme året. Foto: Olav Svaland