– Leiligheten på Hovden er solgt og jeg er fornøyd med prisen, sier Mikael Lade Rønes til Fædrelandsvennen.

Den hardt pressede investoren fra Grimstad har i lengre tid forsøkt å selge leiligheten på Alpin Lodge på Hovden. Nå er det imidlertid solgt for 14 millioner kroner etter en budrunde, opplyser eiendomsmegler Eivind Bjorå i Krogsveen.

Det er prisrekord på Hovden, etter det Fædrelandsvennen kjenner til. Leiligheten har lenge vært i markedet til 15,9 millioner kroner.

– Jeg synes det er en god pris. Med tanke på prisstigning skal både kjøper og selger være fornøyd, sier Bjorå.

Mikael Lade Rønes er fornøyd med prisen på leiligheten på Hovden. Foto: Baard Larsen

Tok pant i leiligheten

Nylig ble Hovden-leiligheten sentral i en rettstvist mellom laksemilliardær Helge Gåsø og nevnte Rønes.

Førstnevnte hadde gjennom Gåsø Næringsutvikling AS begjært Rønes selskap Global AS konkurs. Leiligheten er eid av et underselskap.

Eiendomsmegleren beskriver leiligheten som meget spesiell.

– Det er fire terrasser på den. Du ser utover hele Hovden. Det er heis opp til den. Du kan gå rett til Lodgen (restaurant, red.anm.) og rett i bakken.

Lade Rønes kjøpte selv leiligheten for 12 millioner kroner i 2020.

Leiligheten har utsikt over Hovden. Foto: IImage Day/ Krogsveen

– Har inngått langsiktige, gode avtaler

Bakgrunnen er ubetalt gjeld i 20-millionersklassen til Gåsø. 19. januar tok han pant i leiligheten og en eiendom i Grimstad på 29 millioner kroner, ifølge tinglyste dokumenter.

Gåsø trakk tilbake konkursbegjæringen mot panten i eiendommene. Fra før har tannlege Tone Robberstad arrest for 1,4 millioner kroner i leiligheten.

– Hvordan vurderer du mulighetene til å betale resten av kravene til Gåsø?

– Jeg har inngått langsiktige, gode avtaler som gir god stabil forutsigbarhet fremover, sier Rønes til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Gåsø, som ikke vil kommentere saken.

Lade Rønes har etablert en rekke selskap, blant annet American Aquafarms. Han er også tidligere aksjemegler og ble i 2008 dømt til fire års fengsel for bedrageri.

I mars i år tok Skatteetaten pant i selskapet på over 500.000 kroner.

Forøvrig selger også fotballspiller Håvard Nortveit og kona en leilighet i samme område, med en prisanytdning på 12,9 millioner kroner.