Økning: Litt høyere fyllingsgrad i vannmagasinene til tross. Torsdag blir det rekordhøy strømpris. Toppen blir på nesten seks kr. torsdag kveld. Her Agder Energis demning ved Rygene kraftstasjon. Foto: Baard Larsen

I morgen får vi strømsjokk når det blir prisrekord

Oversikten fra strømbørsen til Nord Pool viser at det blir rekordhøy pris på strømmen i vår region i morgen.

Mens snittprisen for strøm den 28. juli 2022 vil bli på 423,73 øre per kWh for hele døgnet sett under ett, var prisen for nøyaktig ett år siden 61,1263 øre per kWh. Dette viser tall fra Nord Pool. Prisene er uten mva. og eventuelle påslag fra strømleverandør.

Selv om det er en liten oppgang i vannmengden i kraftmagasinene landet over, er den fortsatt jevnt over unormalt lav. Og vannstanden er en faktor som spiller inn på strømprisen.

NVEs ukesrapport kan fortelle at i Sør- og Vest-Norge er fyllingsgraden labre 48,3 prosent. Dette skal være den laveste fyllingsgraden noensinne for denne uken. Og over 16 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Nord Pool melder at strømprisen på sitt laveste torsdag er 387,32 øre , og på sitt høyeste 474,38 øre . Altså per kWh. LOS melder på sin app at snittpris i morgen blir 531,11 øre/kWh inkl. mva og påslag, for dem som har Coop Strømavtale. Denne har spotpris som strømpris, og et påslag på 3,45 øre/kWh.

På det høyeste i morgen kveld blir strømprisen for denne kundegruppen nesten seks kroner per kWh, inkl. moms og påslag. Og du da ikke har fastprisavtale på strømmen. Og så kommer nettleia på toppen av dette igjen.