Potetbygda: Nå går settepotetene i jorda i Reddal, og det skal bli mat i de tusen hjem landet rundt i sommer. Foto: Baard Larsen

Nå går settepotetene i jorda på åkrene i Reddal. Da er våren kommet. Det er gode nyheter.

For potetene fra Reddal kommer tidlig, og de blir servert på middagsbord over det ganske land fra forsommeren. Det er snakk om et par tusen tonn bare frem til august.

Reddalsbøndene representerer en viktig næring og lokale arbeidsplasser. Men de betyr også mye som del av den nasjonale matproduksjonen, som er blitt høyere verdsatt i lys av pandemien. Og vi presiserer at Reddal er mer enn poteter og at grimstadlandbruket er mer enn Reddal.

Les også
Anders (30) droppet tømrerjobb for å bli fulltidsbonde

Det er gode nyheter når flere unge ønsker å ta over og utvikle det lokale landbruket videre, slik som Anders Repstad som vi har presentert.

Vi håper det er starten på en trend, og at det viser at matproduksjon og landbruk er et spennende og attraktivt for unge mennesker. Slik var det nemlig i mange år ikke. Det har blant annet bidratt til den fraflyttingen fra bygder og grender som igjen er kommet på den politiske dagsorden. Grimstad er foreløpig er en vekstkommune i sum, men også her er vi sårbare for utarming av utkantene.

Unge på vei ut i åkeren igjen

Hei! Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre. Kjøp digital tilgang her