Husk hjelm: Reidun Lunden ber alle som bruker el-sparkesykler om å huske å bruke hjelm når de er ute i trafikken. Her noen sykler fra gründerne bak Ohoi der både sykler og hjelmer er klare til bruk. Foto: Arkivfoto

Til elsparkesyklister: Bruk hjelm!

Reidun Lunden skriver i dette leserinnlegget hvor viktig det er å bruke hjelp når man er ute og sykler. Og det gjelder både barn og voksne.

Lesernes mening: Jeg leser i Agderposten onsdag 23/9 om ulykken i gangfelt i Øygårdsdalen med elektrisk sparkesykkel og bil.

Les også
El-sparkesykkel truffet av bil

Det som skremmer meg med disse kjøretøyene, er hvor fort de går, og hvor mange det er som ikke bruker hjelm!

Både når jeg kjører bil, og når jeg mosjonssykler, ser jeg barn og unge fyke av gårde på disse skumle innretningene uten vern på hodet!

Jeg ser også at mange durer i vei over gangfelt nesten som de er enerådende i trafikken.

Les også
Fortviler over høy fart på gangstien

Og dette med hjelm: Det er så viktig å bruke! Ikke bare på disse; som jeg vil kalle de farlige elsparkesyklene, men også på helt vanlige mosjonssykler! (En del unge har hjelmen hengende og dingle på styret. Det verner jo hjernen godt om uhellet skulle være ute!)

Jeg vil fortelle en historie: En venninne skulle kjøpe en litt røffere sykkel enn en sånn «husmorversjon» hun hadde hatt. Da fikk hun råd om også å kjøpe hjelm. Det ble gjort, og 14 dager etter var hun i kollisjon med en bil som ikke overholdt vikeplikten. Hjelmen ble totalt knust, og som hun selv sa: «Hvis jeg hadde overlevd, hvordan hadde hodet mitt vært?»

Så til slutt, spesielt til dere med elsparkesykler: BRUK HJELM, og spasèr over gangfeltet slik reglene sier at en skal!

Reidun Lunden