Minnes: Tor Odd Liene, som 16. september i år, blir minnet i denne nekrologen av Bjørnar Borgestrand Øien i Express. Foto: Arkiv

– Takk for alt du har gjort for idrettslaget vårt, Tor

Bjørnar Borgestrand Øien, daglig leder i idrettslaget Express, minnes her æresmedlemmet Tor Odd Liene som døde 16. september i år.

Minneord Tor Odd Liene (født 2.3 1941, død 16.9 2021).

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at ett av æresmedlemmene i idrettslaget Express, Tor Liene, gikk bort 16. september 2021, 80 år gammel.

Gjennom hele sitt liv har Tor bidratt med uvurderlig innsats for Idrettslaget vårt. Tor har vært en av de absolutt største bidragsyterne til idrettslaget vårt de siste 60 årene.

Friidrettsinteressen var stor og det ble konkurrert i høyde og stavsprang. Tor var en del av flere friidrettsutøvere fra Express som på slutten av 1950-tallet og utover på 1960-tallet reiste rundt på hele Sørlandet for å delta på stevner. Og hvem var det som organiserte det praktiske rundt reise, påmelding og deltagelse, jo selvsagt, det var Tor.

Gjennom sin idrettsaktive karriere ble Tor flere ganger Sørlandsmester i stavsprang og hopp. På slutten av sin idrettsaktive karriere hoppet Tor seg til flere gullmedaljer i både norgesmesterskap og Nordisk mesterskap for veteraner.

Når idrettslaget bestemte seg for å samle idrettsaktiviteten på Fevik stadion var det Tor som var leder for byggekomiteen for Fevik stadion og klubbhus.

Først ut var klubbhuset som sto ferdig 30. oktober 1980.

Stadion ble åpnet med fotballkamp og nasjonalt friidrettsstevne 14. august 1983.

I Fevikmarka har Tor brukt mye tid både sommer og vinter. De siste tiårene har han vært ansvarlig for kjøring av skispor om vinteren og har helt til det siste organisert dugnad i Fevikmarka i samarbeid med Grimstad kommune.

Til klubbens 100-årsjubileum ble det laget en jubileumsbok for IL Express. Tor var selvsagt også sentral bidragsyter i bokkomiteen hvor Tor fortalte mange gode historier fra ett liv i idrettslaget vårt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tor ble tildelt klubbens Hederstegn i 1986 for innsatsen sin for IL Express og i 2014 ble han utnevnt til æresmedlem.

Takk for alt du har gjort for idrettslaget vårt, Tor. Du var en ekte ildsjel.

Våre tanker går til familien og alle som var glade i Tor.

Vi i idrettslaget Express savner deg, din innsats og dine gode historier.

Hvil i fred.

Bjørnar Borgestrand Øien

daglig leder, Idrettslaget Express