Innbyggerbrev: Ordfører Beate Skretting og varaordfører Lene Langemyr kommer inn på koronasituasjonen og flere andre saker i dette innbyggerbrevet. Foto: Peer Andreassen

- Støtt opp om lokalt næringsliv

Ordfører Beate Skretting og varaordfører Lene Langemyr oppfordrer i dette innbyggerbrevet folk til å støtte om lokalt næringsliv og julehandelen lokalt.

Innbyggerbrev: Kjære innbyggere!

Koronapandemien fortsetter å sette sitt preg på hverdagen vår, og det er dessverre lite som tyder på at det vil endre seg på en god stund enda. Situasjonen de siste ukene har vært krevende, med innstramminger nasjonalt og smitteøkning lokalt.

Kriseledelsen følger situasjonen tett og smittesporingsteamet i kommunen vår har jobbet på spreng de siste ukene for å få oversikt og kontroll på smitten i Grimstad. Og til tross for at det i Grimstad som alle andre steder er en overhengende fare for nye utbrudd, så har vi nå god oversikt over den situasjonen som er i kommunen i dag.

Spesielt krevende har det vært at fire skoler har vært rammet med smitte og/eller karantene. Det skaper utrygghet blant både elever, foresatte og medarbeidere – og det er vanskelig å til enhver tid gi tilstrekkelig med informasjon om en slik krevende situasjon. Vi vil bemerke at kommunens ansatte gjør en formidabel innsats for å opprettholde trygg drift, og vi er glade for at skolene kan holde åpent slik at de fleste elever kan ha en tilnærmet normal skolehverdag.

Vi er fortsatt i full kriseberedskap og vi trenger at alle bidrar for at vi skal komme oss gjennom denne utfordrende situasjonen. Det gjør hver enkelt av oss best ved å bidra til å begrense smittespredningen så mye som mulig. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste alle til å følge de restriksjonene som gjelder, og særlig overholde karantenebestemmelsene slik at vi ikke utsetter hverandre for smitte. Slik situasjonen er akkurat nå, så anbefaler vi å følge rådet fra sentrale myndigheter om å holde seg mest mulig hjemme, og å unngå samlinger der mange mennesker møtes.

I disse dager gjennomføres de fleste møter digitalt. I samarbeid med politisk sekretariat gjøres det også en vurdering av hvordan vi på en tryggest mulig måte kan gjennomføre de politiske møtene i nærmeste fremtid. Det tilstrebes at disse møtene kan gjennomføres med fysisk deltakelse, og utviklingen i smittesituasjonen de nærmeste ukene vil avgjøre om det er mulig, eller om i alle fall førstkommende møterunde i utvalgene må avholdes digitalt.

Næringslivet opplever igjen krevende tider, da mange tar myndighetenes råd om å holde seg hjemme på største alvor. Det er færre folk i byen, og smittevernsmessig er det kjempebra. Men det skaper store utfordringer for næringslivet vårt. Vi vil derfor komme med en oppfordring om å støtte opp om lokalt næringsliv når julehandelen skal gjøres, og hvis mulig kan butikkene oppsøkes utenom de mest travle tidene for å unngå trengsel. Noen av våre lokale næringsdrivende har også nettsider som kan benyttes, og blant annet shopgrimstad.no anbefales for de som liker å handle på nett.

Til sist vil vi minne om at alle må huske hyppig håndvask, minst 1 meters avstand og viktigheten av å holde seg hjemme hvis man er syk.

Og husk – håndsprit er brannfarlig. Så dersom dere skal på tur i skog og mark og planlegger pølsebål, så vær varsom! Det er mange hensyn å ta i disse dager.

Takk for at dere bidrar, og ta vare på hverandre!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Beate Skretting (H), ordfører

Lene Langemyr (FrP), varaordfører