Underholdt: Småspeiderne fikk publikum med seg på sangen "Når det stormer", med speiderveteran Steinar Haugnes i midten. Foto: Baard Larsen

Speiderne samlet til familiedag på Bjørkos

Søndag var 1. Grimstad MSK-speiderne samlet på Bjørkos leirsted. Her ble det familiedag med basar, speideraktiviteter og andakt.

Innsendt: Selv om Bjørkosdagen er på søndagen, starter egentlig det hele på lørdagen. For da reiser storspeiderne ut på tur, mens småspeiderne reiser til leirstedet for å overnatte. En tradisjon som i år ble avsluttet i knallvær.

Andakt: Pastor Odd Arild Berge fra Grimstad misjonskirke klarte nok en gang å få en personlig og fin vri på andakten. Foto: Baard Larsen

På formiddagen søndag endte det opp med å bli nesten 30 grader nede i dalsøkket hvor Bjørkos ligger. Da var storspeiderne på vei inn, mens småspeiderne allerede var i full aktivitet.

Hedret: Bjørkosdagen ble åpnet med ett minutts stillhet for speiderveteran Finn Ivar Knudsen, som gikk bort nylig. Foto: Baard Larsen

Denne gang ble starten på Bjørkosdagen litt spesiell, ettersom alt åpnet med ett minutts stillhet for å ære speiderveteranen Finn Ivar Knudsen. Dahlske-lektoren gikk bort før helgen, og ble hedret for sin mangeårige innsats for speiderarbeidet.

Veileder: Speiderleder Roy Slettene, med 47 års erfaring som speider, gjennomgår smittevernregler og programmet for dagen. Foto: Baard Larsen

Storspeiderne kunne fortelle om en tur som gikk fra Metveit til Valborgland, med overnatting under presenning midt i skogen, fra lørdag til søndag. Seint på kvelden hadde de hørt småspeiderne på Bjørkos, så de hadde ikke så langt å gå før de var framme søndag. Etter å ha tilbakelagt rundt 7,5 km i skog og mark.

Åresalg: Ingen samling uten god, gammeldags basar med åresalg. Steinar Haugnes ledet trekningen. Foto: Baard Larsen

Av aktiviteter var det kast på ring, ballongpunktering med pil, zipline og egenlaget karusell. Kiosksalg og åresalg var det også, etter at misjonskirkas pastor Odd Arild Berge hadde kommet med andakten. En flott andakt, som tok for seg livets sekk, som vi alle bærer på. Og om viktigheten av å ha godt innhold i sekken når vi vandrer på livets vei. Gjerne med Vår Herre ved vår side.

Moro: På Bjørkos leirsted har speideren også satt opp en zipline. Foto: Baard Larsen

Søndagens Bjørkosdag sørget på nytt for en flott familiedag, hvor store og små hadde noen flotte timer i varmen i øvre Landvik. Speideraktiviteten i 1. Grimstad MSK er fortsatt stor, men vi har alltid plass til enda flere. Både storspeidere og småspeidere. så det er bare å ta kontakt om dere vil bli med på fellesskapet, og prøve ut en flott fritidsaktivitet sammen med mange andre.

Baard Larsen 1. Grimstad MSK/Speiderpappa

Hjemmelaget: Speiderne har selvsagt laget karusellen selv. Foto: Baard Larsen