Påsketrening: Jerv har brukt påsken til å trene, også på helligdagene og i kirketiden langfredag. Bildet er fra påskeaften. Foto: Martin Haugen

– Kan Jerv-ledelsen forklare sitt valg av treningstid?

Anne Brita Thorød er svært overrasket over at Jerv hadde trening i kirketiden langfredag.

Lesernes mening: Påsken er den viktigste høytiden i den kristne kulturkrets, som vi i Norge regner oss som del av. Men mens palmesøndag og påskedag er fest og glede, er langfredag en dag til ro og ettertanke, og er kanskje den dagen i året der helligdagsfreden tas mest på alvor. Mange søker til kirken i påskedagene og enda flere følger gudstjeneste i radio, TV og andre medier. For å beskytte disse dagene for bråk og forstyrrelser har vi en lov om helligdager og helligdagsfred. Stor var derfor min forbauselse da jeg etter langfredagens gudstjeneste kom forbi Levermyr og så og ikke minst hørte at Jervs A-lag hadde lagt trening til gudstjenestetiden.

I tillegg til å bryte med loven om helligdagsfred blokkerer altså Jervs ledelse sine spilleres muligheter til å følge en kristen påskefeiring. For få år siden var en av Jervs beste spillere fast deltaker på gudstjeneste i Grimstad kirke, før han ruslet opp på Levermyr, enten til trening eller kamp. Det er ikke sikkert at alle er like frimodige som denne spilleren var til å fronte sin kristne tro, men det kan vel tenkes at det også i spillergruppa nå finnes noen som tenker de skulle vært en annet sted enn på Levermyr langfredag kl 11.

Kan Jerv-ledelsen forklare sitt valg av treningstid? Og da holder det ikke å komme med at Jerv driver toppidrett som bisitterne på tribunen sa da jeg hadde noen ord med dem om saken. Noe høyere refleksjonsnivå forventes.

Anne Brita Thorød

Jerv-tilhenger og Levermyr-nabo

Les også
Forbauset over kritikk: – Derfor det er krig i verden