Kommer sammen: Vi gleder oss over at folk kommer til byen og stimler sammen. Men ikke når det går bekostning av smittevernet. Det er ingen grunn til å senke beredskapen. Foto: Janicke Yttervik

Ikke glem smittevernet i feriekosen

Nå i ferietida har det lett for at avstandsregler og smittevern går bekostning av å kose seg ute i lag. Men pass på.

Når Adressa bringer bilder fra arrangement der publikum tilsynelatende sitter for tett eller er for nær hverandre, reagerer leserne resolutt. Terskelen for å si ifra er lav, og reaksjonene på brudd mot smittevernreglene er resolutt.

Det er all grunn til å holde beredskapen oppe, og publikums årvåkenhet viser at dette er viktig for dem. Og det er nødvendig for å hindre at smitten blusser opp igjen. Det kan skje raskere enn vi tror, selv om det synes å være lite smitte ute i samfunnet. Men onsdag kom det melding om et nytt tilfelle i Tvedestrand. Det kan raskt bli flere dersom man er sløv med å følge de nasjonale retningslinjene. Spesielt nå i ferietida, da det er mange tilreisende til Sørlandet, og det merker vi godt også her i byen.

Etter premieren på sommershowet reagerte kommuneoverlegen raskt og kontant. Det samme gjorde arrangøren, for det gikk ikke som planlagt den første kvelden. Vi ser at det kan være utfordrende i utelivet så vel som i butikkene å overholde retningslinjene. Som mange har påpekt tidligere: Smittevernreglene er tilstrekkelig. Problemet er ofte at folk ikke tar dem alvorlig nok.

Derfor bør vi skjerpe oss når vi merker feriefølelsen går på bekostning av smittevernet. Alternativet er nemlig mye verre. Fortsatt god sommer!