Innsendt bidrag: 24. oktober ønsker Hamsun-museet i Grimstad velkommen til «Noveller og vin med Arnt Gunnar Tønnessen». Her blir det opplesning av noveller av Knut Hamsun. For visst er Knut Hamsun kjent som romanforfatter, men visste du at han også skrev over 30 noveller?

I arrangementsserien «Noveller og vin» inviteres publikum til opplesning av ulike Hamsun-noveller. Museet har nemlig utfordret Grimstad-folk innen kulturformidling, politikk og næringsliv til å velge seg én Hamsun-novelle og én novelle av fritt valgt forfatter som de vil lese i sin helhet for publikum i den gamle rettssalen i Storgaten 44.

For anledningen er salen rigget med småbord, duker og dempet belysning. Publikum får god drikke i glasset og enkel fingermat. Alt ligger til rette for at en kan lene seg tilbake og nyte opplesningen av noveller en kanskje aldri før har lest eller hørt lest. Dette er en gylden anledning til en pause fra hverdagens kjas og mas og til påfyll av god litteratur.

Denne kvelden er det Arnt Gunnar Tønnessen som vil lese for oss. Arnt Gunnar er en kjent profil her i Grimstad. I tillegg til å være politiker og gruppeleder for partiet Venstre, er han også en aktiv bidragsyter til byens kulturliv. Han har i mange år vært engasjert i Ibsen- og Hamsundagene, og nylig tiltrådte han som styreleder i stiftelsen Nørholm.

Arnt Gunnar er født og oppvokst i Farsund, men har bodd i Grimstad i en årrekke. Han har bakgrunn som lærer og er en av gründerne bak grimstadselskapet Moava AS som leverer dataverktøy til oppvekstsektoren.

Denne kvelden lar han imidlertid både politikk og dataverktøy ligge og setter av kvelden til å dele utvalgte noveller med oss her på Hamsun-museet.

Billetter må forhåndsbookes.

For museet,

Miriam Skår Omland, museumsformidler