På meningsmålingen i Adressetidende rett før sommeren, fikk partiet 27,2 prosent, mer enn seks prosent opp. For øvrig i tråd med landstrenden. Men de siste målingene nasjonalt viser at partiet mister høyde.

Trenger hjelp

Men Skretting er avhengig av hjelp. Som hun i dag har fra Sp, KrF og Frp. Hvis Sp får bedre betalt hos de røde, skifter de formodentlig side. Kanskje det også gjelder KrF. Verken Sp eller KrF ligger an til å styrke seg. Frp? Deres lojalitet er ikke grenseløs.

I et innlegg i Adressetidende fyrer Jan Gisle Majors og Børre Githmark løs: «Eiendomsskatten må ned, ellers vil vi ikke støtte eller ta del i dagens flertall. Folk må denne gangen merke reduksjonen, og den skal ikke pakkes inn i pen ord lyd som gjemmes bort i indeksregulering. Renseanlegget må vurderes på nytt». Klart ultimatum, der altså.

Ingen holdbar taktikk

Skretting og flertallspartiene har bak seg fire år med «stø kurs». Økonomien er det kontroll på, og det er satt av penger til store investeringer som to nye skoler. Flertallet har holdt igjen på bemanning innen skole og helse, noe de får høre nå i valgkampen. Et annen sak som ulmer, er Torskeholmen. Motstanderne mobiliserer, men bryr tilhengerne seg?

Høyre og Erna Solberg har blitt løftet på misnøyen med den sittende regjeringen. De har blitt beskyldt for å sitte stille båten, mens kritikken hagler mot Sp og Ap.

Det er ingen holdbar taktikk. Skretting kan ikke flyte på Solbergs sjarm alene. Høyre må bli mye tydeligere og komme på banen med faktisk og konkret politikk som velgerne gjenkjenner fra partiet. Ellers kan lufta gå ut av den blå ballongen frem mot valgdagen.