Feiring: Lene Langemyr og Beate Skretting ønsker alle innbyggere en riktig fin 17. mai-feiring.

– Godt å se at det er så mange løsningsorienterte innbyggere i byen vår

De siste ukene har ordfører Beate Skretting og varaordfører Lene Langemyr skrevet ukentlige brev til befolkningen. Her er ukens brev til dere alle:

Vi synes 17. mai er en av de beste dagene i løpet av året, en dag vi hvert år ser fram til. Denne dagen feirer vi nasjonen Norge sin bursdag, vi feirer vår følelse av frihet og stolthet over landet vårt. Og vi gjør det ved å samles til folkefest og la det Norske flagget vaie. Det er barna som er fremtiden vår, og derfor har vi også sagt at dette er barnas dag.

Men i år blir mye annerledes. De tradisjoner vi har må tilpasses strenge smittevernregler, og det er intet unntak på en dag som 17. mai. Vi kan høre barnehager og skoler øve på å synge 17. mai sanger, men de får ikke gå i tog. Vi kan høre korpsene øve, men vi får ikke høre hornmusikken i gatene gjennom byen slik vi pleier.

Heldigvis har det vært gjort mange tilpasninger for å lage en folkefest som gjør at dagen vil bli fin, og kanskje den 17. mai vi alltid vil huske. Derfor vil vi berømme 17. mai-komiteen for å lage et program tilpasset smittevernhensynene som vil gi oss en fin markering av dagen. Og alle dem som bidrar blant annet med å arrangere båtparade skal ha en stor takk for bidraget.

Det er godt å se at det er så mange løsningsorienterte innbyggere i byen vår, vi vet at enkelte har laget både sekkeløp og hesteskokasting hjemme med barn og barnebarn. Vi vet også at 17. mai-frokoster blir både til lunsj og middager. Det er rørende å se, at selv om det blir en annerledes dag, så tilpasser alle seg til den situasjonen vi er i.

Vi vil også få rette en takk til russen som har vært tålmodig i denne tiden. Vi unner dere virkelig å kunne feire avgangsåret nå, de siste dagene.

Samtidig minner vi om at alle må være observante og fortsatt følge de føringer og restriksjoner som er lagt. For selv om vi er glade for de lettelsene som har kommet, så er det som kommuneoverlegen sier «det er nå vi må bruke smitteverntiltakene».

Vi er så heldige at vi bor i et fredelig land. For det er ingen selvfølge at vi har ytringsfrihet, religionsfrihet og i normaltider kan gi politiske motstandere en klem, uten å bli fengslet eller skadd på andre måter. Det må vi huske på når vi om få dager feirer verdiene våre. Verdiene som er nedfelt i grunnloven vår, og verdiene som er en del av identiteten vår: frihet, demokrati og tillit.

Politisk sett, så har vi denne uken hatt det første fysiske kommunestyremøte etter korona-utbruddet. Det var utrolig hyggelig å se alle igjen. Møtet var preget av krevende saker, og gjennom den siste tiden har vi sett ytringsfriheten på sitt beste gjennom et stort innbyggerengasjement i flere av de sakene. Engasjement er bra, og engasjementet er lyttet til. Men det å «lytte til», betyr ikke nødvendigvis at andre blir enige med det syn som fremmes. Det er det som gjør vårt land så godt. At vi kan ha forskjellige meninger.

Vi vil med dette få ønske dere alle en riktig fin 17. mai. Det er ikke bare barnas dag, det er hele Norges dag! Kos dere og ta vare på hverandre.

Gratulerer med dagen!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Beate Skretting (H), ordfører

Lene Langemyr (FrP), varaordfører