Smittevern: «Enkelte mener vi er overhysteriske, mens andre mener vi har for lite kontroll. Dette er noe vi løpende vurderer i kriseledelsen», skriver fungerende ordfører Lene Langemyr i dette innlegget. Foto: Janicke Yttervik

Ferie-ordføreren ber folk ta godt i mot smittekontrollørene

Fungerende ordfører Lene Langemyr minner om korona-reglene og ber folk være hyggelige mot smittekontrollørene som er ute.

Innsendt: Kjære innbyggere og turister!

Det er utrolig hyggelig å se så mange mennesker i byen vår med smil og latter, til tross for den situasjonen vi befinner oss i. Det er lett å glemme de nasjonale retningslinjene for smittevern når vi har fine dager sammen med venner, familie, samtidig som man koser seg med god mat og drikke.

Les også
Smittevern på sommershowet – Var ikke forberedt på at det skulle være så tett

Derfor er det viktig å minne seg selv på at hver og en må ta ansvar og vise hensyn.

Politisk og administrativ ledelse har fortsatt kriseledelsesmøte hver uke, nettopp for å gjøre opp status for smittevern og eventuelle ekstratiltak som må gjøres. Dette samtidig som vi får kontinuerlige tilbakemeldinger fra både innbyggere og turister.

Enkelte mener vi er overhysteriske, mens andre mener vi har for lite kontroll. Dette er noe vi løpende vurderer i kriseledelsen. Smittekontrollører er på plass, så vennligst vær hyggelige mot dem dersom de kontakter akkurat deg.

Det er likevel på sin plass å gi stor honnør til både butikker og restauranter, som virkelig har gjort sitt ytterste for å tilpasse seg. Nå er det opp til hver enkelt å tenke på det.

Retningslinjer: Lene Langemyr (til høyre) fungerer som ordfører i Beate Skrettings feriefravær. Langemyr minner om de nasjonale korona-reglene i dette innlegget. Foto: Martin Haugen

Smittevernstiltakene bidrar til endringer i rutiner, både for ansatte og gjester. Blant annet er et av tiltakene at enkelte steder nå tar bestilling ved bordene. Det har kommet oss for øret at flere drar fra regningen sin.

Så, tenk på andre enn seg selv, både ved å huske å betale regningen når dere drar fra utestedet, til å huske en god kø kultur når dere skal kjøpe is. Dette er næringer som også har vært gjennom en krise, med både stenging og permitteringer. Men dugnaden er ikke over og det er viktig at vi alle oppfører oss og følger retningslinjene som er satt.

Ønsker alle en fortsatt god sommer, og ta vare på hverandre!

Lene Langemyr (FrP)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fungerende ordfører