Hopp i havet: Hopp i havet: Det var mange deltagere som hoppet i havet mandag ettermiddag. Foto: Stian Bringsverd Olsen

Et skattkammer for feriefolket

Det er fullt kjør på byens campingplasser. Hotellene er fullbooket, og i øvre sentrum lyder et stort utvalg av norske dialekter. Og de siste dagene har vi også hørt danske og tyske gloser.

For alle som har sin arbeidsplass i det lokale reiselivet eller driver butikk er dette gledelig. Etter at nedstengningen fra mars og utover våren kommer økt aktivitet og omsetning godt med. For service og handel er en god sommer nødvendig for å komme seg gjennom vinteren.

Koronatiltak og reiserestriksjoner til populære destinasjoner rundt Middelhavet har gitt oss nordmenn en gyllen anledning til å oppdage og gjenoppdage alle opplevelsene og kvalitetene som vårt eget land har å by turistene. Selv for fastboende blir Grimstad et spennende reisemål når man ikler seg rollen som turist.

Nettmagasinet bobilverden.no hyller Grimstad som en perle. Både Byhaven, gågata, butikkene og spisestedene roses opp i skyene. Mens Bystranda ved Guldmand brygge har møtt kritikk lokalt, imponerer både sandstranda og en romslig gresslette «en blasert vestlending», som det heter i omtalen.

Av og til trenger vi inspirasjon utenfra for å se det selv. Grimstad er et skattkammer for feriefolket, også når du er turist i egen kommune.

Nattåpent: Det har vært den reneste sydenstemning i byen i sommer. Foto: Janicke Yttervik