Innlegg: Karl Meidel Johansen kommenterewr den siste utviklingen i varslersaken i kommunen. «Varslingsregimet i sin nåværende form har fått tilført enda et vitne på at det ikke fungerer, mens varsleren med familie sitter skamslått tilbake», skriver han.

– En klar beskjed til dem som vurderer å varsle: La det være

Karl Meidel Johansen skriver innlegg om den siste utviklingen i varslersaken i Grimstad. Skyttergravene blir dypere og dypere, oppsummerer han.

Lesernes mening: Advokatfirmaet Hjort har gjennomført en gransking av det siste varselet fra Ragnar Holvik rettet mot rådmannen og organisasjonssjefen i kommunen.

Advokatfirmaet Hjort har tatt en klar avgjørelse.

Rådmannen og organisasjonssjefen er frifunnet på alle punkter i dette siste varselet.

Anklagene fra Ragnar Holvik var, med andre ord, feilaktige og hadde ikke noe med virkeligheten å gjøre. Han har ikke vært utsatt for gjengjeldelse. Rådmannen og organisasjonssjefen kan gå oppreist videre.

Det samme kan ikke sies om Holvik. Han er fillerista, utkjørt og nedbrutt.

For fire år siden hadde han en god jobb. Han satt i ledersjiktet og var spesialrådgiver for rådmannen. Det ble foretatt ulovlige innkjøp. Til å begynne med ganske sikkert på grunn av nød og spesielle omstendigheter. Denne måten å løse problemene på utviklet seg derimot til en rutine. Enkeltpersoner fant et spillerom, utnyttet mulighetene og innkjøpene vokste i omfang. Ragnar Holvik varslet, fikk rosende omtale i ulike medier og sammenhenger. I dag, fire år senere, derimot, sitter han på sidelinja utenfor ledersjiktet og utfører rutinearbeid.

Det er resultatet av varslingen hans, uansett hva Hjort og andre sier. Det er dessuten en klar beskjed til dem som vurderer å varsle: La det være.

Mennesket forsvinner i faktaundersøkelser, prosedyrer og paragrafer. Enkle rutiner som samtale og en utstrakt hånd forkastes til fordel for innleide advokater og eksperthjelp. Skyttergravene blir dypere og dypere, og til slutt er det en som må vinne. På den måten taper vi alle sammen.

Varslingsregimet i sin nåværende form har fått tilført enda et vitne på at det ikke fungerer, mens varsleren med familie sitter skamslått tilbake.

Karl Meidel Johansen