Havneområdet: Nils-Odd Tønnevold mener byen har en historisk sjanse til å utvikle havneområdet harmonisk og moderne. Foto: Peer Andreassen

– Det er ikke for sent å snu

«Hele Odden og havneområdet har nå en unik mulighet til harmonisk og moderne forskjønnelse», skriver Nils-Odd Tønnevold.

Lesernes mening: Bygg harmonisk og stilriktig i havneområdet, ikke historieløst og uten respekt for Grimstads særpreg og egenart.

Hele Odden- og havneområdet har nå en unik mulighet til harmonisk og moderne forskjønnelse. Det er ikke for sent å snu. Unngå å bygge historieløst og uten respekt for Grimstads arkitektoniske særpreg og egenart slik at Grimstad mister sin identitet.

Prosjektene Fevikpynten og Engelsviken er gode eksempler på moderne og historisk byggestil i harmoni med vår skipsbyggingshistorie og omkringliggende bebyggelse.

Akkurat dette er hva havneområdet i Grimstad trenger: Utbygging i tråd med de estetiske retningslinjene som er vedtatt for å sikre at nytt som bygges tegnes og oppføres i harmoni med Grimstads byggeskikk og særegne stil i forbindelse til takform, materialer og farger - hus hvite, buer røde, supplert med oker og brunt.

Politikere og utbyggere: Det er ikke for sent å snu. Snu nå. Kommende generasjoner vil takke dere.

Nils-Odd Tønnevold

Grimstadpatriot

Siviløkonom MBA Dr hc