Turmuligheter: Ordfører Beate Skretting og varaordfører Lene Langemyr skriver i dette innbyggerbrevet om koronarestriksjonene. De oppfordrer folk til å bruke naturen i tida som kommer. Foto: Baard Larsen

– Bruk muligheten til å utforske nye turområder

Ordfører Beate Skretting og varaordfører Lene Langemyr skriver her en påskehilsen til innbyggerne i Grimstad.

Innsendt bidrag: Kjære innbygger!

Påsken står foran oss og det vil bli en annerledes påske i år også. Til påske i fjor var vi tre uker inn i pandemien, og det var ingen som den gang hadde sett for seg hvilken langvarig situasjon vi hadde foran oss. Og vi må innrømme at vi ikke da forsto at stadig skiftende råd og restriksjoner, kriseledelse og pandemihåndtering ville bli en stor del av hverdagen.

De nasjonale restriksjonene som gjelder kan vi som kommune ikke dispensere fra, og det medfører at vi går nok en påske i møte med sterke begrensninger på vår handlefrihet. Når vi nå for alvor begynner å bli fryktelig lei alt som har med korona å gjøre, må vi si det er beundringsverdig å se hvordan store og små fortsatt bidrar i dugnaden ved å overholde restriksjonene som vi er pålagt og rådene som anbefales. Det er dette som gjør at vi kan holde smitten nede. Takk til dere alle for innsatsen!

Anbefalingen om bruk av munnbind der det er vanskelig å holde tilstrekkelig avstand til andre, er nytt for oss i Grimstad. Noen bruker det flittig allerede, andre ikke. Det viktigste er å holde tilstrekkelig avstand, da det er den beste beskyttelsen mot smittespredning. Men vi oppfordrer også til å bruke munnbind i tråd med anbefalingene fra regjeringen som en ekstra beskyttelse der det ikke er mulig å holde to meters avstand.

Målet med regjeringens anbefalinger, råd og forskriftfestede regler er at vi hver og en begrenser sosial kontakt så mye som mulig. Det sliter på oss alle, men når mange mennesker er på flyttefot, slik som i påsken og andre ferier, så øker faren for at viruset spres. Det er derfor viktig at vi nå de nærmeste ukene er ekstra påpasselige med å begrense antall nærkontakter. Vi må treffe færrest mulig, og det innebærer kanskje også dessverre at noen sammenkomster bør utsettes eller avlyses. Men nå er målet å bekjempe koronapandemien – så kan vi feire senere.

Og så er det viktig at vi husker på å vise omsorg for hverandre, og ta vare på dem som er alene. Kanskje kan det være fint å sitte i sola i påsken og ringe familie eller venner og kjente som man ikke får truffet i år? Send en melding og et bilde til ei tante, eller skrive et godt gammeldags brev til bestemor?

Åpen: Mye er stengt, men naturen er åpen. «Bruk muligheten til å utforske nye turområder og bli kjent med Grimstad fra kyst til hei!», oppfordrer Skretting og Langemyr. Bildet er fra Marivold. Foto: Baard Larsen

Vi minner også om at naturen er åpen, og det er i tider som dette at vi virkelig kan verdsette at vi har gode turmuligheter i alle deler av kommunen. Bruk muligheten til å utforske nye turområder og bli kjent med Grimstad fra kyst til hei! Og som i fjor er det viktig å huske på at: Treffer dere påskeharen eller andre på veien – så gjelder også her fremdeles behovet for å holde avstand og ta nødvendige smittevernhensyn. 1 meter er nå blitt til 2.

Vi går mot lysere tider, både værmessig og med tanke på vaksinasjon. Frem til da må vi fortsatt gjøre vårt for å holde smittetrykket lavt i Grimstad.

Riktig god påske fra oss, og ta vare på hverandre!

Beate Skretting (H), ordfører

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lene Langemyr (FrP), varaordfører