Tar grep: «Grimstad er en del av et felles bo- og arbeidsmarked, og det store smitteutbruddet i Arendal har medført at også vi må ta noen grep», skriver ordføreren og varaordføreren i dette innlegget. Bildet viser teststasjonen for korona utenfor brannstasjonen. Bildet tatt i september. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Brev til innbyggerne: Faretruende, men har kontroll på smitte og smittesporing

Ordfører Beate Skretting og varaordfører Lene Langemyr har skrevet et brev til innbyggerne. Det kan du lese nedenfor:

Kjære innbygger!

Etter noen rolige uker med en tilbakelagt sommersesong som heldigvis ikke medførte smitteutbrudd hos oss, så opplever vi nå at smittefaren er faretruende nær. Grimstad er en del av et felles bo- og arbeidsmarked, og det store smitteutbruddet i Arendal har medført at også vi må ta noen grep. Vi gjør det for å hindre at vi skal oppleve det samme i Grimstad. Og vi gjør det for å unngå at vi kommer tilbake til den situasjonen vi opplevde 12. mars, da hele samfunnet nærmest stengte ned over natta.

Politisk og administrativ ledelse må nå intensivere arbeidet med kriseledelse og innføre nye smitteverntiltak. Det er viktig for oss å påpeke at restriksjonen vi nå har innført ikke er på grunn av stor spredning i Grimstad. Det er for å ta hensyn til våre egne innbyggere ved å være føre var. Daglig beveger mange seg på kryss og tvers av kommunegrenser. Vi ønsker å være i tett dialog med våre nabokommuner, og gjennomføre flest mulig like restriksjoner med lokale tilpasninger, slik som nasjonale myndighet også anbefaler.

Strengere besøksrestriksjoner på institusjoner og sykehjem, eller begrensninger i tilbud til barn og unge, er inngripende i livene til de av våre innbyggere som er mest avhengig av kommunens tjenester. Det håper vi å kunne unngå ved å gjennomføre disse smitteverntiltakene som skal begrense sosiale sammenkomster og store arrangement hvor mange mennesker samles.

I skrivende stund har Grimstad kontroll på smitte og smittesporing. Vi synes det er positivt at innbyggerne som har symptomer velger å gå for å sjekke seg, selv om det bare kan være en høstforkjølelse. Det er å ta ansvar, og det er nettopp det skal vi ta nå.

Vi er også glade for at elever fortsatt kan gå på skolen, at vi har dagsentre og sykehjem som fortsatt kan holde åpent. Vi håper at ved å innføre disse restriksjonene nå, så vil vi også slippe å måtte stenge ned ytterligere. Fordi vi tror at det har en større konsekvens for oss alle.

De nye restriksjonene gjelder i fjorten dager, og det vil bli tatt en ny vurdering innen den tid.

I mellomtiden kan dere finne fram brettspill, kort eller hva det måtte være, og kose dere sammen med deres nære og kjære mens høstværet uler på utsiden.

Ta vare på hverandre, ta hensyn – og følg smittevernrådene!

Sammen skal vi hindre smittespredning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Beate Skretting (H), ordfører

Lene Langemyr (FrP), varaordfører

Brev: Varaordfører Lene Langemyr (Frp) og ordfører Beate Skretting (H) skriver om koronasituasjonen i dette innbyggerbrevet. Foto: Arkivfoto