På farta igjen: Reidun på Knibeheia har kastet seg over tastaturet igjen, og kommer med sin hjertens mening om flere aktuelle saker. Foto: Arkivfoto

– Aldri har en epidemi blitt avblåst så fort

Reidun på Knibeheia har kastet seg over tastaturet igjen, og denne gangen er hun innom både pandemien, regjeringsforhandlingene og Jerv.

KOMMENTAR: Tenk at kronesjuga, som har plaga oss i halvannet år, plutselig forsvant som dugg for sola! På timen lørdag ettermiddag klokka 16 var det over. Det var som å skru på en sosial bryder. Flere av de som har formana oss, retta pekefingeren mot oss, politikere og byråkrater, kom fram i lyset og kasta seg i armene på hverandre. Erna og Bent kunne endelig klemme, og han putta tommestokken i lomma.

Spesielt gildt syntes Johannes det var å se Raja, kulturministeren, som nå etter valgnederlaget sikkert kan få jobb hos sirkus Arnardo, danse magedans i folkemengden i Oslo. Der inne i hovedstaden var det 17.mai og nyttårsaften på ein gang. Folk klemte og kyssa ukritisk i trengsel. Endelig kunne folk drikke seg fulle på udestedene til langt på natt.

Johannes har kommet opp fra kjelleren, mens e har snege meg ud av og til med munnbind, for å skaffe oss det aller nødvendigste. Johannes meiner at der er flere politikere både her og der som burde beholde munnbindet på sjøl om de har erklært faren for over.

Den herre gangen var det vanskeligere enn noen gang å vide hvilket parti en skulle stemme på. Mi prøvde valgomaden, men ingen partier kom opp. Det var blant anna ingen partier som prioriterte gratis rødvin og hundre tusen i økt minstepinsjon til oss gamle. Mi leste alle programma, og fant ud at i hvert fall ett av partia må være basert på at myndighedene har redusert historieundervisningen i skolen.

Noen meiner at en må kunne juge for å bli politiker. Mi meiner at det viser seg ofte at du i hvert fall ikkje behøver å holde ord. For hvis AP, SV og SP skulle sidde sammen rundt kongens bord, måtte noen selge sjela si. Og skulle de bryde løftene til velgerne, kunne veien til sperregrensa vere kort.

De låste seg inne på Hurdalsjøen, trakk for gardinet så godt de kunne, og sonderte som de kalte det, Av og til kom de ud til ulvene i pressen. Vedum gjentok at han ville følge Bibelens ord om å legge jorda under seg, ved å ta i brug heile landet. Nestlederen, Borten Mo, ville inkludere havet. Støre sa at de hadde en gild tone, de verken kasta glass på hverandre, eller slo noen i hodet med partiprogrammet.

Til slutt kom Lysebakken, landets Robin Hood, lige grønn som Sherwoodskauen. Han forkynte at han ikkje ville ha olje på hendene. Han ville ikkje vere sammen med miljøsinkerne lenger. Han blei støtta av SVs Florence Knightingale, Karin Andersen, som sa at nå var turen kommet til de mengder av folk som sliter så fælt.

Ho ville åbne både grensene og pengesekken for alle gode formål. For alle som slider så fælt, både milliarder der ude i verden, og her på verdens økonomiske pyramidetopp. Ho tenkte vel at det er derfor mi har verdens høyeste sjugefravær, og at hver fjerde sjuge ikkje møder opp til avtalt tid på sjugehuset. Da hjelper det heller ikkje at FN sier mi har verdens beste velferdssystem. Ho har nok rett, ho Karin Andersen, at der er all grunn til å sette oss på nok en topp: klagetoppen.

Kamelene blei for store å svelge. Det ble skillsmisse på Hurdalsjøen. Tungt må det ha vært, for det er sikkert gildt å kjøre til slottet hver fredag med egen sjåfør, enten en er for eller mod monarkiet.

Det blei til at Johannes og e gjorde samfunnsplikten. Mi stemte. E spurte han daen etter å han hadde stemt på. Han sa som sant er, at det er hemmelige valg. Han ville ikkje ud med det, men han kunne røbe at det var det partiet som hadde fått flest stemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til slutt, Jerv er blitt hundre år, men imponerende sprege. Mi gratulerer! Det begynte med en guttegjeng på løkka. Nå er det et lokalt verdenslag, et fargerikt fellesskab, der spillerne kan skjelle ud dommeren uden at han forstår det. Flinke ledere har handla laget heilt til toppen av 1.divisjon. Nå har mi over fire hundre milliarderer her til lands, noen i nabolaget. Johannes venter bare på at ein av de vil ringe Solskjær og spørre om han ikkje kan låne ud Ronaldo en måneds tid, for hundre millioner, sånn at han kan skyde Jerv opp i eliteserien. Milliarderen kunne jo få en byste i svingen på Levermyr.

God helg!

Reidun på Knibeheia