Teine: Flødevigen sender live fra hummerteina. Foto: Havforskningsinstituttet

Følg siste innspurt live fra hummerteina

Blir det fangst før direktesendingen avsluttes for i år?

Klokken 8 om morgenen 1. oktober gikk startskuddet for årets hummerfiske, og tradisjonen tro har Havforskningsinstituttet i Flødevigen en teine ute hvor alle kan følge med på om havets kardinaler lar seg friste av agnet som legges inn.

Sendingen nærmer seg nå slutten, men kan følges helt frem til 19. oktober.

Her kan du se direktesendingen:

I år er det en treteine som er satt ut, og den har større åpninger enn i fjor.

– Vi så at den største hummeren i fjor (39,3 cm) slet med å komme inn kalvene. På samme sted ble det en uke etter hummerteina live ble avsluttet, fanget et beist på 43 cm, men denne i en stor havteine med større innganger. Håpet er derfor å nå klare å få tak i de skikkelig store ruggene som går i reservatet, sier forskningstekniker Lene Christensen.

Som ved foregående år har Christensen ansvar for teina, som skal røktes klokken tolv på hverdager og ved behov i helga. Fangsten i teina blir målt og merket, før den slippes ut igjen.

Området rundt forskningsstasjonen i Flødevigen er et hummerreservat, og fangsten er ikke nødvendigvis representativ til fisket i resten av landet.

Årlig opplever Christensen et stort engasjement fra både inn- og utland. Flere møtte også opp på kaia for å se teina.

- I fjor fikk jeg SMS, mail og telefoner i ett. Så det er tydelig at folk er interessert, forteller Christensen til Flødevigens egen nettside.