Pris: Janicke Yttervik mottok prisen for årets lokalsak. Foto: Martin Haugen

Pressepris til Grimstad Adressetidende

Grimstad Adressetidendes journalist Janicke Yttervik fikk fredag kveld Sørlandets pressepris i kategorien årets lokalsak.

Dette var første gang det ble delt ut pris i denne kategorien.

Yttervik fikk prisen for saken om boforholdene på Ekelunden.

Les også
Forteller om livet sitt på Ekelunden

Begrunnelsen til juryen var følgende: «Reportasjen retter et kritisk blikk på et kommunalt boligtilbud for mennesker i en vanskelig situasjon. Historien tar oss med inn i boliger i svært dårlig tilstand, og skildrer livene til dem som ikke har noe annet botilbud. Flere gode bilder forsterker inntrykket av fortvilelse og maktesløshet. Reportasjen viser at lokalavisene har den beste forutsetningen for å sette søkelys også på lokalsamfunnenes skyggesider».

– Dette var utrolig moro. Det var en sterk sak å jobbe med, og spesielt å komme så tett på et miljø som man egentlig ikke kjenner noe til, sier Janicke Yttervik.

– Det er veldig motiverende og inspirerende for Adressa å få denne prisen. Det er spesielt gøy for Janicke, som har lagt ned et stort arbeide, å få denne hederen som er fullt fortjent. Det var også veldig modig gjort av Linda, å stille opp og fronte dette viktige temaet, sier redaktør i Grimstad Adressetidende, Peer Andreassen.