Barneteater: Nå inviterer denne gjengen og faglærer i drama, Anne Bjørkvik, barn opp til Dahlske videregående skole. Vi ser fra venstre Mattis Kløkstad, Emilie Granum, Kaia Hauge, Benjamin Høgli, Milla Greksa, Anny Cecilie Wehus og Ane Aronsen. Foto: Privat: Anne Bjørkvik

Nå inviterer denne gjengen barna til Dahlske

Dramaelevene i 3. klasse på Dahlske videregående skole inviterer nå barn fra 3. til 6. klasse som har lyst til å lære om teater opp til skolen sin.

– Vi i 3. klasse drama på Dahlske videregående skole vil invitere barn fra 3. til 6. klasse til å være med på vårt barneteater. Det blir lek og moro, og barna får et innblikk i hvordan det er å være skuespiller.

– Tilbud om å ha det gøy

Dette skriver faglærer i drama, Anne Bjørkvik ved Dahlske videregående skole, i en e-post til Adressa. Hun og elevene hennes håper dermed at barn som gjerne vil lære teater tar turen opp til skolen deres for å lære, bli inspirert i og kanskje glad i drama.

– Dette er et tilbud til barn fra 3. til 6. klasse i området vårt om å komme å ha det gøy sammen med dramaelevene våre på Dahlske. Dette er noe vi gjorde for noen år siden med stort hell og som en del av opplæringen til elevene våre, sier Bjørkvik til Adressa.

– Skal improvisere og leke

– Skal disse barna skal få være med å spille teater?

– Ja, og lære å improvisere, leke og drive med teateraktiviteter. Det er heller ikke noen tanke om at barna nødvendigvis må være flinke i teater fra før av, bare at de har lyst til å holde på med kreative ting, sier hun.

Dramaelevene selv skal så være instruktører for de yngre barna.

– Dette er en del av opplæringen deres. De har nemlig ett fag som heter drama og samfunn. Da skal de ut i verden og jobbe med drama og teater som pedagogisk verktøy, forteller læreren.

Skal sette opp egen forestilling

Hun sier også at de som blir med på dette tilbudet skal sette opp en forestilling sammen med Dahlske-elevene som skal stå ferdig i februar 2021.

– Denne vil være åpen for tilskuere som har lyst til å komme og se, og forestillingen vil være gratis, sier hun.

– Har dere skrevet ferdig dette stykket allerede, eller skal dere skrive og improvisere det fram underveis?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi skal improvisere det fram sammen med de barna som kommer. Elevene våre legger stor vekt på at barna som kommer hit selv skal være mned på å utforme stykket, sier hun.

Teateret er i dramatoriet på Dahlske på mandag ettermiddager, og neste øving er mandag 5. oktober.

– Vi håper at så mange barn som mulig har lyst til å komme, og vi tar selvfølgelig hensyn til korona under øvingene, skriver Bjørkvik i e-posten.