Nisser: Elever fra Teatergruppa ved Grimstad kulturskole skal sørge for julestemning under nattåpent fredag. Foto: Privat

Lover nissemoro i byen fredag kveld

Besøker du byen fredag kveld, er det gode muligheter for å komme i skikkelig julestemning.

– Er det noen som lurer på hva nissene holder på med i Grimstad? Og kanskje noen som lurer på hvor nissene holder hus? Da er det bare å ta en tur til Grimstad sentrum på fredag ettermiddag, sier Inger-Helen Kilsti på kulturskolen.

I forbindelse med nattåpent i byen fredag 10. desember blir det nemlig nisseopptreden i byen. Det er elever fra teatergruppa ved Grimstad kulturskole som skal sørge for at de som besøker sentrum denne ettermiddagen skal få den aller beste julestemningen.

Det holdes tre korte opptrinn utendørs foran Reimanngården kl 18.30, kl 19.00 og 19.30.

– Det blir sang og musikk, nisse-moro og «God jul» til alle som kommer, lover Kilsti.

Julestemning: Elever fra Teatergruppa ved Grimstad kulturskole er nisser og sørger for stemning i byen. Foto: Privat

Siste innspurt

Dette er den siste opptreden for teatergruppa nå før jul. Tidligere i høst hadde de to store oppsettinger i forbindelse med Ribsenfestivalen, (tidligere Barnebokfestivalen) på Grimstad kulturhus. Der viste de musikalen «Reisen fra havets bunn» som handlet om en liten fisk som så gjerne ville se sollyset på toppen av havoverflaten.

I tillegg fremførte de «Rektorkidnapperen», et stykke som var knyttet opp mot bøker av Endre Lund Eriksen. Dette stykket fikk alle elever som går på 4. trinn i Grimstadskolen oppleve. Lørdag 27. november sang alle teaterelevene ved tenningen av julegrana, og det var starten av teatergruppas «Nisse-sesong».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jula har vart en stund for disse elevene som har øvet på julesanger, og nå er det altså klart for den siste innspurten for teaterelevene i nisse-forkledning. Samarbeid med Grimstad min by startet i fjor med uannonserte sangopptrinn i gågata før jul. Denne gangen er tidspunktene klare og annonserte. Håper riktig mange får anledning til å se denne flotte gjengen på fredag, sier Kilsti.