Dyktige: Hot club de Norvege er kjent som svært dyktige musikere. Søndag spiller de i bakgården på Apotekergaarden. Nye Hot Club består av supergitaristen Gildas Le Pape (ex-Satyricon), grunnleggeren Svein Aarbostad (kontrabass), multiinstrumentalisten Finn Hauge (fiolin, munnspill) og nykommeren Ola Erlien. Foto: Pressefoto

Lover en konsert det svinger av søndag kveld

Hot Club de Norvège gjester Grimstad og Apotekergaarden.

Søndag kveld er det konsert i bakgården på Apotekergaarden, og det er ingen ringere enn Hot Club de Norvège som er i byen.

Gruppens grunnlegger Jon Larsen gav seg i fjor etter mer enn 40 år på veien. Det er derfor en ny gitarist som nå er ute på turné med den rutinerte gruppen, som er kjent for gitarjazz i Django Reinhardts tradisjon.

– Hot Club de Norvège går inn i 2020 med en fantastisk ny musiker på laget: gitarvirtuosen Ola Erlien! Den legendariske strengekvartetten har vært på veien siden 1979, og regnes blant de fremste innen djangomusikken internasjonalt i dag, står det i et presseskriv.

Der står det at 2020 er en milepæl for bandet, som går inn i sitt sjette tiår med et stadig bredere publikum. Samtidig lanseres et nytt album, «Moment's Notice», med Hallgeir Pedersen som gjest.

– Nye Hot Club består av supergitaristen Gildas Le Pape (ex-Satyricon), grunnleggeren Svein Aarbostad (kontrabass), multiinstrumentalisten Finn Hauge (fiolin, munnspill) og nykommeren Ola Erlien. Du kan forvente en unik, virtuos og hardswingende opplevelse, står det i skrivet.

Bandet går på scenen i Apotekergaardens bakgård søndag kveld. Kapasiteten i bakgården er begrenset til 200, og Kjetil Røyset Jørgensen opplyser søndag ettermiddag at det fremdeles er ledige billetter igjen.