Hestetorget: Slik så det ut under Kortfilmfestivalen 2017, men festivalen i 2021 blir uten de vanlige arrangementene.

Kutter i opplegget

Det var planlagt arrangement med fysisk oppmøte for filmskapere og publikum på kulturhuset i juni, men dette blir det ikke noe av.

– Kortfilmfestivalen 2021 avlyser sin planlagte samling for filmskapere og bransje i Grimstad. I stedet satser vi for fullt på digitale og lokale visninger, melder festivalen på sin egen nettside.

Adressa skrev nylig at festivalen har planlagt et annerledes arrangement i år, og planen har helt til nå vært å ha fysiske arrangementer på kulturhuset. Det skulle bli en begrenset festival for tilreisende og publikum, men nå har arrangøren gitt opp denne tanken.

Les også
Sprer festivalen til hele landet
Les også
Slik vil de lage ekte festivalstemning igjen

– Siden fjorårets heldigitale festival har vi i Kortfilmfestivalen planlagt for en 2021-utgave med fysiske filmvisninger. Gjennom våren har vi arbeidet med en festival i tre trinn: filmvisninger på digital plattform, på lokale kinoer over hele landet, og en begrenset fysisk festival for tilreisende filmskapere og publikum i Grimstad. Men vi må nå se i øynene at siste trinn ikke kan gjennomføres, står det på nettsiden.

Har rådført seg med kommunen

– Selv om vi håpet på en lettelse i smittevernet, gjør pandemien det fortsatt for usikkert med kulturarrangementer særlig for et tilreisende publikum. Fordi helse og sikkerhet må komme først, har vi i samråd med lokale helsemyndigheter bestemt oss for å redusere tilstedeværelsen i Grimstad, står det videre.

I praksis betyr dette følgende for årets festivalutgave:

Samtaler med filmskapere, panelsamtaler, seminarer og andre bransjearrangementer blir avholdt digitalt.

Utekino, filmvisninger for skoler, konkurranseprogram og andre enkelt-forestillinger blir fortsatt vist på Grimstad kulturhus for et lokalt publikum.

Kortfilmprogrammer vises på utvalgte kinoer over hele landet i tråd med smittevern-regler

– Selv om vi er skuffet over ikke å kunne være til stede i Grimstad slik vi ønsker, gleder vi oss til å formidle kortfilm til et stort publikum på nye måter. Alle filmprogrammer blir tilgjengelig digitalt i en utvidet periode på ti dager. Og hele 12 kinoer rundt om i landet viser våre norske kortfilm-programmer! Det synes vi er et fint plaster på såret, melder festivalen, som arrangeres i redusert form 9.-13. juni.