Innsendt bidrag: AFAQ Kultursenter i Grimstad og MiR i Grimstad arrangerte onsdag 28. juni Eid Al-Adha-feiring i Misjonskirken. Det var over 300 deltakere som deltok på feiringen som ble en stor suksess fylt med glede, fellesskap og kulturell stolthet.

Musikk og tale

– Ordfører Beate Skretting var blant gjestene som deltok på feiringen og bidro til å understreke betydningen av arrangementet, forteller Qosay Abusharkh som er styreleder av AFAQ og koordinatoren for MiR i Grimstad.

Arrangementet startet med en fengslende musikalsk opptreden av den talentfulle syriske artisten Jameel Al Hafian.

– Hans melodiske toner på keyboardet satte umiddelbart stemningen og fortryllet publikum, sier Qosay Abusharkh som er styreleder av AFAQ og koordinatoren for MiR i Grimstad.

Etter den musikalske opptredenen holdt Abusharkh en tale hvor han ønsket alle velkommen.

Taler og sang: Det var mye liv og røre gjennom de forskjellige innslagene under feiringen. Foto: privat

Fokus på barna

Barnas glede sto i fokus under hele arrangementet.

– Barna deltok aktivt i ulike aktiviteter, hoppet i hoppeslott og koste seg med popkorn og sukkerspinn. Deres smil og entusiasme spredte glede og skapte en magisk atmosfære, sier Abusharkh.

Fokus på barn: Det var mye gøy for barna under Eid Al-Adha-feiringen. Foto: privat

Hjemmelaget mat

En viktig del av feiringen var den store variasjonen av hjemmelagde retter som deltakerne hadde tatt med seg.

– Den generøsiteten som ble vist gjennom disse deilige rettene, bidro til å skape en følelse av fellesskap og samhold, forteller Abusharkh.

Kulturelle konkurranser ble også arrangert for både barn og voksne, med premie til vinnerne, noe som skapte spenning og moro for alle.

Hjemmelaget mat: deltakerne hadde tatt med seg ulike retter de selv hadde laget til feiringen. Foto: privat

Takker Misjonskirken

Feiringen var en minneverdig opplevelse for alle som var her. Det var en tid for å feire og omfavne kulturelle tradisjoner, sier Abusharkh.

Arrangementet varte fra morgen til ettermiddag, og ga deltakerne rikelig med tid til å delta i ulike aktiviteter og nyte feiringen.

– Vi ønsker å takke Misjonskirken for deres hjelp og åpenhet ved å tillate at en islamsk religiøs aktivitet fant sted i deres lokale, avslutter Abusharkh.