Innsendt bidrag: Elevene i 2. klasse drama ved Dahlske videregående skole spiller «Fruen fra havet» av Henrik Ibsen 18.-21. januar, i dramatoriet på Dahlske.

Stykket har elevene jobbet med siden september, og nå gleder vi oss veldig til å vise det frem. I stykket møter vi Elida Wangel. Elida vokste opp på øyen Skjoldviken, sammen med sin far. I hennes oppvokst hadde hun svært liten sosial omgangskrets og brukte mye tid alene. Av den grunn har hun fått en sterk tilknytting til havet. På øyen møter hun en mann; den fremmede, som hun ender opp med å forlove seg med, eller en slags forlovelse, ifølge hovedpersonen.

Øving: Dahlske-elevene øver og forbereder seg til å vise frem deres tolkning og fremførelse av «Fruen fra havet». Foto: Privat

Lengsel

Stykket starter fem år senere. Elida er nå gift med Wangel og bor inne i en fjord. Elida er stemor til Hilde og Bolette, som hun har svært lite interesse for. Elida lengter etter det åpne havet, med stor åpen himmel. Det kommer frem i stykket at hun aldri har glemt den fremmede mannen hun tidligere var forlovet med.

På scenen: Det nærmer seg premieredato for elevene i 2. klasse drama ved Dahlske videregående skole. Nå er det siste finpussen som gjenstår. Foto: Privat

Utforsker

I vår produksjon utforsker vi muligheten for at havet, den åpne himmelen og den fremmede er som en metafor for hennes glemte frihet. Gjennom prosessen har vi utforsket om valgene karakterene står ovenfor er relevante i dag, og hvordan valgene vi tar kan påvirke medmenneskene våre. Hva hvis jeg forlater mannen min? Hva om jeg drar fra familien min? Hva om jeg ikke er der like mye for barna mine? Er det mulig å være fanget i et forhold i vår samtid?

Liene Podina

2. klasse drama ved Dahlske videregående skole