Mye folk: I all verden-kveldene har trukket mye folk og bydd på god mat. Foto: Helene Kristiansen

Torsdag 27. April inviterer Frivilligsentralen til vårens siste utgave av «I all verden», arrangementet som har opptil flere hundre på enkelte kvelder. Både Afrika, Polen, Asia og Midtøsten har vært tema.

Norsk kultur og Grimstad-historie

Kommende torsdag kveld er det norske tradisjoner og lokale historier som er i sentrum. Her er det noe for både nye og gamle Grimstad-folk.

Det blir historisk tilbakeblikk med Knut Brautaset på Universitetsbyen Grimstad.

Per Stifoss Hansen og Kirsten Lindeberg drar i gang allsang og Grimstadviser.

Bodil Slettebø, gir en kort presentasjon av alt det Grimstad har å by på.

Frivillige stiller med festdrakter og bunader, håndverkstradisjoner, kakebord og hjemmelaget lapskaus.

Eksempel: I denne afghanske folkedrakten lyste Zahra Khawari opp lokalene. Her fra tidligere Foto: Baard Larsen

Håper nye kommer

Anne Mette Bjørkavåg mener at mange av dem som er nye i landet og i Grimstad aldri har smakt norsk tradisjonsmat.

– Vi skulle gjerne ha dekket opp som de frivillige har gjort på både Asia, Midtøsten, Nord-Afrika, Ukraina og den Polske kvelden, men denne gangen her har jeg ikke klart å engasjere like mange frivillige som kan bidra med det Norske tradisjonen og innslagene, sier Anne Mette Bjørkavåg, som har vært prosjektleder for «I all verden».

Samle folk

Målet med prosjektet er å la mennesker fra ulike opprinnelsesland og lokale grimstadfolk få et felles treffpunkt for å bli kjent.

– Vi håper det å dele tradisjoner og kultur inspirerer til aktiviteter og frivillig innsats i nærmiljøet. Vi har hatt hyggelige og hektiske møter i forkant av hvert arrangement for å forberede og planlegge innholdet i de ulike kveldene. Det har blitt mange fine opplevelser der vi er blitt bedre kjent med noe av det mangfoldet som er blant Grimstads innbyggere, sier Bjørkavåg.

Lapskaus og kaker

Onsdag kveld skal frivillige møtes for å forberede den norske kvelden på torsdag.

– Vi er heldige og har med oss frivillige fra hele verden som gjerne vil bli kjent i lokalmiljøet. Har du lyst til å bidra med denne kvelden, så ta kontakt med Frivilligsentralen. Vi vil gjerne ha flere med på laget, sier Bjørkavåg.

Hun understreker at det er viktig at de norske gjestene ikke uteblir denne kvelden.

– Noe av målet er jo også at vi skal ha et møtested hvor en sitter ned, snakker og spiser sammen. Arrangementet er gratis og åpent for alle som ønsker å bli kjent med noen nye. Vi håper på fullt hus også denne gangen, sier Anne Mette Bjørkavåg.