Torsdag 8. desember kommer forfatter og journalist Åsne Seierstad til Grimstad bibliotek for å samtale med Hilde Elise Bie fra biblioteket om sin nye bok «Afghanerne».

Drar tilbake

I denne boka drar hun tilbake til Afghanistan, nesten 20 år etter at hun var der og skrev «Bokhandleren i Kabul».

- I årets bok følger hun tre personer og skriver deres historie; en jente som kjemper for kvinners rettigheter, en gutt som ønsker å bli hellig kriger for Taliban og en jente som etter jusstudiene tror hun skal få jobbe når Taliban inntar landet, skriver Hilde Elise S. Bie i en pressemelding. Hun er arrangementsansvarlig Grimstad bibliotek.

Nominert

For denne boken ble Åsne Seierstad nominert til Brageprisen og juryen uttalte da: «I formidabel fortelling synliggjør «Afghanerne» hvordan afghanske kvinners situasjon endres over natten, at fremtidsdrømmer knuses og at deres fremtidige skjebner ligger i hendene på religiøse fanatikere. (...) Åsne Seierstad er en suveren formidlingskunstner som utnytter spenningsskapende elementer i kildematerialet og skriver frem sterke scener i en stram fortellertråd.»

– Vi gleder oss over å få besøk av en som kan si mer om et land som har vært sentrum for mange store nasjoner og hendelser de siste årene. Boken tematiserer svært aktuelle og viktige utfordringer som kvinner rett til utdannelse og jobb, hva krig gjør med mennesker, fattigdom og flukt, skriver Bie.