Forestillingen beskrives som en musikalsk komedie med mord og mysterier der handlingen utspiller seg i internasjonalt farvann på M/S Kronprins Harald.

Helge Rekdal i Riksteatret skriver i en pressemelding at «Detektimen – en kriminalmusikal» skal vises i kulturhuset i Grimstad lørdag.

– Med denne forestillingen tar Riksteatret et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet, står det.

Produksjonssamarbeid: Forestillingen er et resultat av et samarbeid mellom Riksteatret, Nye Hjorten Teater og Nationaltheatret. Foto: Erik Berg

Forestillingen hadde turnépremiere i slutten av august, og er produsert av Riksteatret i samarbeid med Nye Hjorten Teater og Nationaltheatret.

– Dette er en teaterforestilling som hyller musikalen og kabareten, med et komisk kriminalplott, sier teatersjef Arne Nøst ved Riksteatret.

Banditter til sjøs

– Den pensjonerte, tyske etterforskeren Stephan Reckyll (Øystein Røger) har funnet seg til rette ved en enarmet banditt i skipets kasino når kapteinen (Marit Adeleide Andreassen) ber ham bistå i oppklaringen av en temmelig delikat sak: Giftdrap. Og det er divaen fra skipets nattklubb som er offeret, står det videre i pressemeldingen.

Regissør: Mads Bones er også teatersjef ved Nye Hjorten Teater. – Detektimen samlet folket, og det skal vi også gjøre, sier han. Foto: Nye Hjorten Teater

Samlet folket

Forestillingen er fritt inspirert av Derrick, Columbo, Poirot, Bergerac, Kojak, Miami Vice og alle de andre detektimene fra 70-, 80- og 90-tallet.

Regissøren selv, Mads Bones, sier at forestillingen skal være samlende.

– Detektimen samlet folket, og det skal vi også gjøre. Detektimen kom jo rett etter Norge rundt, så da passer det kanskje ekstra bra at det er Riksteatret som tar denne musikalen til hele landet, sier han.