– Dette er en kjempemulighet for Harstad.

Dette sier ordfører i Harstad, Kari-Anne Opsal (Ap), til VG.

Det gjør hun etter at seersuksessen i flere år har blitt spilt inn på Setnesmoen i Rauma kommune. Nå er imidlertid serien på flyttefot, og det er i denne sammenheng Harstad håper å få sendetid på TV.

Må dele på utgiften

Ordføreren sier til avisen at kommunen allerede er i dialog med produksjonsselskapet Seefood, og at de kan være villige til å bidra med sju millioner kroner for å få serien til å spille inn seks sesonger over tre år i Harstad.

Det er en forutsetning at kommunen og det lokale næringslivet må dele på utgiften, og at de skal betale halvparten hver.

– Kan bidra til litt stolthet

Ifølge VG går nå debatten høyt i Harstad mellom de politikerne og partiene som er for å betale penger for å få TV-serien til deres kommune, og dem som absolutt ikke vil betale for dette. Høyres gruppeleder Rune Stenstrøm mener det er en «no-brainer» å bla opp millioner for TV 2. Venstre-politiker Even Aronsen vil også svært gjerne ha programmet til Harstad.

– Jeg håper det kan bidra til litt lokal stolthet. Det er positivt for næringslivet, og kanskje vil noen turister på vei til Lofoten stoppe og ta en dag eller to i Harstad, heller enn å kjøre rett forbi i rundkjøringen, sier han ifølge VG.

– Har mistet gangsynet fullstendig

Rødt og MDG er derimot sterke motstandere av det hele, og liker ikke denne ideen i det hele tatt.

– Kommunestyret har fått stjerner i øynene av «Kompani Lauritzen». Hele gjengen. De har fullstendig mistet gangsynet, sier MDGs Oskar Alvereng til VG.

Realityserien med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård i spissen har vært en av TV2s største suksesser de siste årene, og TV-kanalen er ifølge VG glad for at både politikerne og næringsliv til stille opp med penger for å få produksjonen til deres kommune.