Innsendt bidrag: The Viral Dance er en sceneforestilling, men også en digital opplevelse, en utstilling, en performanceinstallasjon og en serie danseworkshops, av Ludvig Dae og regissør Joanna Nordahl.

Kunstig intelligens

Kunsterene har jobbet sammen i flere år, og dette prosjektet startet med en diskusjon om hvordan internett og teknologi påvirker oss følelsesmessig. Her bringer de publikum inn i en verden inspirert av fysiske i virale videoer og den uventede skjønnheten i hverdagen. Den overordnede tematikken for forestillingen - selvbilde og medmenneskelighet i en digital og virtuell hverdag - er aktuell som aldri før.

Hva skal til for at en dans skal ta av og bli et fenomen på nett og i sosiale medier? For å få svar på dette lot koreograf Ludvig Daae og filmregissør Joanna Nordahl et kunstig intelligensprogram få bryne seg på 250 danser fra de siste 20 årene som har gått viralt. Resultatet har blitt en koreografi som fremføres både fysisk på scenen og av de digitale avatarene som er en del av forestillingen.

Forestilling i kulturhuset: The Viral Dance er en spesiell danseforestilling som blir vist i Grimstad kulturhus torsdag kveld 23. mars. Foto: Chrisander Brun/Dansenett Norge

Variert program på Grimstad kulturhus

Torsdag 23. mars vises forestillingen på Grimstad Kulturhus. Huset ønsker å ha et så variert program som mulig da dette er byens storstue og skal være for alle som bor i Grimstad. Kristin Domett fra Grimstad Kulturhus har valgt å programmere denne forestillingen fordi hun mener det er viktig for Kulturhuset å ikke kun ha teater og musikk, men heller kunne tilby et bredere spekter av kulturelle tilbud i byen.

Det er mange fine danseelver her i byen, om det da er på fritidstilbud eller skole, og Kulturhuset ønsker også at disse skal få inspirasjon og glede gjennom deres arrangementer. Ludvig Dae og Joanna Nordahl skal også holde en workshop for elevene på Dahlske vgs. når de er i byen.

Det nye styret i Teaterets Venner i Grimstad er også glade for at det er et mangfoldig tilbud av forestillinger er å se i Grimstad i år. Vi nevner flere grunner til hvorfor man burde få med seg denne forestillingen.

Oppslukende opplevelse

Koreograf- og regissørduoen Ludvig Dae og Joanna Nordahl er en høyt ansett duo i det norske dansemiljøet. Arbeidet deres har blitt berømmet for innovasjon og kreativitet – de har levert bestillingeverk til blant annet NRK, Festspillene i Bergen og Bacardi Norge.

Torsdagens kommende forestilling er garantert en av de mest omtalte danseforestillingene i Norge for tiden, mener Sparsaas. Koreograf Dae og regissør Nordahl har laget et unikt show som lover å bli en oppslukende opplevelse. Hvis du leter etter noe annerledes – noe mer enn bare nok en kveld i byen– så er dette definitivt verdt å sjekke ut Ikke gå glipp av sjansen til å se dette dynamiske samarbeidet mellom to talentfulle artister.

Elektronisk lydlandskap

Musikken laget av komponisten William Rickman er en integrert del av forestillingen. Hans partitur kombinerer elektroniske lydlandskap med live instrumentering for å skape et unikt sonisk landskap som perfekt komplementerer koreografien. En tidligere fiolinist i orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester og Oslo Filharmoniske Orkester, Rickmans komposisjoner er både intrikate og fengslende – det perfekte akkompagnementet for enhver danseforestilling.

En oppslukende opplevelse: Dette er en opplevelse ulik alle andre – det handler ikke bare om å se noen opptre; det handler om å være en del av et interaktivt show som tar deg med på en personlig reise.

Forestillingen egner seg særlig for videregående-elever og unge voksne. Men nysgjerrighet har egentlig ingen aldre, vi tror folk i alle aldre som er åpne og nysgjerrige vil få noe ut av å oppsøke denne forestillingen.

Innsendt av Teaterets Venner i Grimstad ved leder Magnus Sparsaas og nestleder Tove Elena Nicolaysen