Det er mange kjente, norske stemmer i filmen, men det som kanskje er spennende for Adressas lesere er Espen Grjotheim medvirker sammen med alle sine fire døtre.

De bidrar i flere sangnummer og har en og annen replikk også. Espen gir stemme til en ugle og Hedda gir stemme til en kanin, blant annet. Flere kjente, norske stemmer medvirker i den nye Disney-film «Ønske». Men bare én familie bidrar med fem representanter.

Poeng

– Da forslaget kom fra Disney, takket vi selvfølgelig ja, sier Espen Grjotheim (47). Sammen med døtrene Frida (20), Hedda (17), Maria (10) og Sunniva (6) snakker og synger han i filmen «Ønske», eller «Wish», som er originaltittelen.

I tur og orden var pappa Espen og døtrene i studio for å spille inn den norske versjonen av Disneyfilmen, som har premiere fredag 8. desember.

– Vi har ikke store roller, men jeg tror Disney synes det var et morsomt poeng at vi kunne bidra, alle sammen, sier Grjotheim.

Lokale: Animasjonsfilmen Wish, eller Ønske som den heter på norsk, går i disse dager på kino. Her er fem av stemmene av familien Grjotheim. Foto: Disney

Drømmer

I tillegg til å synge, gir han stemme til en ugle i den nye filmen, som handler om at man aldri må gi opp håpet om at egne drømmer kan gå i oppfyllelse. Selve handlingen foregår i byen Rosas, der alle innbyggerne har gitt bort sine drømmer til kongen, i troen på at han en dag skal fullbyrde dem. Inntil den unge jenta Asha oppdager at kongen skjuler en viktig hemmelighet for dem.

– Ønske handler om at du aldri må gi opp drømmene dine, sier Hedda Grjotheim. Hun gir stemmen til en kanin, og bidrar på et sangnummer. At hun og søstrene fikk roller i filmen, tror hun ikke var helt tilfeldig.

– Pappa har jo dubbet i mange år, så jeg ble introdusert for dette gjennom ham. Når du først er i systemet får du roller på grunn av det, sier Hedda.

Samstemte

17-åringen har gjort dubbejobber siden hun var ti år, men den første, store dubbejobben var som stemmen til Nala i Løvenes konge fra 2020. Også da med pappa Espen ved sin side.

– Vi er alle interessert i sang og skuespill, og har samme lidenskap for det, på en måte, forklarer Hedda om familiens bidrag i Ønske. I dag går hun på Foss videregående skole, men hvor veien går videre, har hun ikke bestemt seg for.

– Det er vanskelig å si om jeg skal følge i pappas fotspor, men jeg har nok en liten drøm om at det er det jeg skal drive med. Når jeg ser på pappa og jobben han har, så virker det veldig gøy og givende, avslutter Hedda Grjotheim.