Onsdag presenterte produksjonsselskapet Scenekvelder sin neste, store musikal-satsing, nemlig «Miss Saigon» under en lansering på Folketeateret i Oslo. Musikalen foregår i Saigon under Vietnamkrigen på 1970-tallet og forteller historien om umulig kjærlighet mellom Chris og Kim, en amerikansk soldat og en ung vietnamesisk kvinne.

Skuespiller og sanger Espen Grjotheim fra Grimstad var til stede under lanseringen, for han er nemlig å finne blant hovedrollene.

– På min bucket list

– Jeg så «Miss Saigon» i London som 14-åring og vil beskrive det som en skjellsettende opplevelse. Siden den gang har musikalen vært på min bucket list. Derfor ble jeg utrolig glad da jeg ble spurt om å ta denne rollen, sier Grjotheim i en pressemelding.

Det engelske uttrykket bucket list kan på norsk oversettes til en liste over ting du ønsker å oppleve, som ofte krever litt mer innsats enn det vanlige.

Grjotheim har vært å se i en rekke kjente musikaler de siste årene, blant annet: «We Will Rock you», «Mamma Mia», «Les Misérables», «The Phantom of the Opera» og «Chess». I tillegg er han vokalist i Secret Garden. Nå skal han spille rollen som John i «Miss Saigon».

Kjent musikal

Musikalen ble skrevet av skaperne bak «Les Misérables», og er en av de aller mest kjente musikalene i verden. “Miss Saigon” inneholder alt fra dramatiske krigsscener til forbudt kjærlighet.

Statsråd på plass

Kulturministeren Anette Trettebergstuen (Ap) var også til stede under lanseringen og holdt en innledning:

– Scenekvelder har produsert mange helaftens-suksesser her – til stor glede for det trofaste, ihuga musikalpublikummet. Dere har sagt at dere ønsker å tilby forestillinger med Broadway- og West End-kvalitet her i Norge – og det er ingen tvil om at dere tør å klemme på og satse skyhøyt, sa hun.

Disse får hovedroller i «Miss Saigon», som skal spilles høsten 2023:

  • Sigurd Marthinussen spiller “Chris”

  • Catharina Vu spiller “Kim”

  • Espen Grjotheim spiller “John”

  • Duc Mai-The spiller “The Engineer”

  • Sanne Kvitnes spiller “Ellen”

  • Karen Bernardino spiller “Gigi”

  • Trung Tong spiller “Thuy”