Dette står i en e-post som Adressa i helgen fikk fra Vanessas Ballettskole. Her skriver Pål Grandal at tidligere i år lyktes det Grimstad-gutten Noah Veelo (14) å danse seg gjennom nåløyet gjennom en uttaksprosess i en åpen opptaksklasse.

Han overbeviste en uttaksjury bestående av erfarne ballettpedagoger på Operaen. Akademiets jury valgte ut 37 talenter fra ballettskoler rundt om i hele landet.

Mye arbeid

– Noah er en av to gutter som er tatt ut, og har allerede gjennomført sin første av flere Oslo-turer det kommende året. Noah har i en tid også hospitert ved Operaens ballettskole, så han er blitt godt kjent med Operahuset, står det å lese i mailen.

– Jeg trives veldig godt i miljøet. Det er mye å huske på og alt går fryktelig fort, men det er jeg vant til fra timene til Vanessa Grandal, forteller ballett-talentet.

– Noah jobber hardt på trening hver dag og har hatt en flott utvikling i det siste. I tillegg til alt arbeidet vi legger ned i studio, har Noah enormt god støtte og forståelse for sine ambisjoner hjemme, som nesten alltid er helt avgjørende for et talents utvikling, sier Vanessa Grandal.

Opptur: Unggutten trives godt i selskap med talenter fra hele landet på det nyoppstartede ballettakademiet. Foto: Privat

Nytt akademi

Det nye ballettakademiet er et utviklingsprogram for barn og unge i to aldersgrupper: 10–16 år og 16–18 år. Fra før har Den Norske Opera & Ballett en egen ballettskole og Nasjonalballetten UNG, et kompani for unge dansere fra 17 til 23 år.

– Gjennom Wilhelmsen-akademiet skal unge talenter i ballett fra hele landet få mulighet til å bli ballettdanser, uansett hvor du bor, sier Ingrid Lorentzen, sjef for Nasjonalballetten, og legger til at Wilhelmsen-akademiet er en helhetlig satsing på yngre talenter fra hele landet. Her vil utvikling av teknikk og styrke gå hånd i hånd med ivaretakelse av talentenes fysiske og psykiske helse.

Akademiets leder er assisterende ballettsjef Richard Suttie. Gjennom hele året vil Nasjonalballettens fremste pedagoger og tidligere solister følge talentene på samlinger i Operaen og regionalt. Gjennom akademiet samarbeider Nasjonalballetten tett med Vanessas Ballettskole og bidrar til Noahs utvikling.