Innsendt bidrag: Torsdag 13. april kommer Kildens faste dramaturg Endre Sannes Hadland for å presentere stykket «Rosmersholm».

«Rosmersholm» er et av Ibsens vakreste og mest komplekse stykker med en rekke referanser til den intense politiske og kulturelle striden i Norge på 1880-tallet. Skuespillet fikk mye negativ mottagelse i samtiden, men fremstår likevel som et av Ibsens mest fascinerende teaterstykker. I «Rosmersholm» går Ibsen tilbake til naturmystikken fra de tidligste stykkene, og dette, kombinert med den nærmest krimlignende oppbygningen, gjør «Rosmersholm» til et av Ibsens mest særegne stykker.

Endre Sannes Hadland har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Han har jobbet med frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Stavanger og Danmark. Bl.a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater i 2016/17. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. Endre er tidligere styreleder for Norske dramaturger, og har sittet i juryen for den nasjonale Ibsenprisen fra 2019 - 2022.

Arrangementsserien «Kjenn din Ibsen!» tar for seg Henrik Ibsens kjente klassikere og hans mer ukjente perler. Her får du bli med på dypdykk i ulike Ibsen-verk som har satt sitt preg på sin samtid. Hva handler de om? Hvordan ble de mottatt i samtiden? Og hvilken relevans har stykkene i dag?

Arrangementserien er et samarbeid mellom Grimstad bibliotek og Grimstad bys museer.

For arrangørene,

Miriam Skår Omland, museumsformidler ved Grimstad bys museer