Diskokuler, hele 20 av dem i tallet, står sentralt i forestillingen, som blir satt opp over hele landet. Tematikken er knyttet til identitet, egenverdi, og ungdomstidens usikkerheter, og hvordan man oppfatter og tolker sitt eget speilbilde når du ser i glasset.

På scenen står profesjonelle dansere sammen med en stor gruppe danseglade ungdommer. Under forestillingen i Kilden fredag, var det elevene fra Dahlske vgs. og Vågsbygd vgs. som bidro i koreograf Roskva Yasmin Andersens oppsetning.

Koreograf: Roskva Yasmin Andersen er den som står bak oppsetningen. Foto: Baard Larsen

– Det er imponerende det elevene har fått til. Bare tre timer fikk de øvd, før de ble kastet ut i forestillingen, der temaet er speilbildet vårt og hvordan vi oppfatter dette, samt forsøker å framstille speilbildet best mulig, forteller Andersen etter forestillingen.

– Oppsetningen er helt åpen for egne tolkninger og historier i det hele. Og ideen fikk jeg da en venninne skulle selge 20 diskokuler. Derav alle kulene som henger fra taket, legger hun til.

Tema: Diskokulene er et sentralt element i «Looking Glass». Foto: Baard Larsen

– I hver by vi har oppsetning, er det lokale dansere som deltar, samt elever fra MDD-linjene rundt de aktuelle byene. Nå har de fått vist seg fram både ute i foajeen, og inne i denne intime salen. De er veldig dyktige, som har tatt dette veldig fort, oppsummerer koreograf Roskva Yasmin Andersen.