Ribsenfestivalen er Sørlandets største litteraturfestival for barn og unge, og den finner sted i Grimstad. Festivalen skal fremme leseglede og leselyst, og det gjør den gjennom å utvikle og gjennomføre en rekke ulike arrangementer. Hvert år under festivalen får Grimstads elever fra 2.-9. trinn et forfatterbesøk samme uke.

I tillegg til skolebesøkene arrangeres det også en rekke andre arrangementer under festivalen.

Mange tilbud

– Festivallørdagen på biblioteket har blitt en suksess, og vi håper på mange besøkende også i år. På lørdag kan barna og deres familier oppleve dukketeater med Baldrian og Musa, se korte filmer for barn, gå mysteriestien på biblioteket hvor de kan vinne fine bokpremier og lage sitt eget kunstverk. Tekstilkunstner Elin Igland (fra Nygrenda i Grimstad) har hatt kunstverksted sammen med alle femteklassingene i kommunen, forteller kommunens kulturrådgiver Anita Aabel i en pressemelding.

Sammen har de laget årets festivalutsmykning på biblioteket. De har utforsket tekstil sammen og hvordan det går an å forme tekstilen ved hjelp av damp.

– Satt sammen har de skapt noe veldig vakkert som absolutt bør oppleves, mener Aabel.

Populært: Festivalen trekker vanligvis mange mennesker. Her fra et tidligere arrangement på biblioteket. Foto: Anna Torp Kvasjord

Utstilling

Elever fra Jappa skole, Hesnes Montessoriskole og Holviga ungdomsskole har laget en utstilling med digitale bokpresentasjoner som kan oppleves i bibliotekets utstillingslokaler. De har valgt seg ut bøker som de har lest på rare steder, og lest inn en presentasjon av bøkene. I utstillingen kan du skanne qr-koder med telefonen og høre disse presentasjonene.

Barnas krimkonge

– Vi er stolte av at barnas krimkonge Jørn Lier Horst kommer til festivalen! Tirsdag kveld kan små fans av «Clue- og Detektivbyrå nr. 2»-bøkene møte ham på Operasjon Forfattermøte på biblioteket. Billetter kan man hente ut på bibliotekets nettside eller billetto.no. Han skal også ut i noen heldige klasser i løpet av festivalen, forteller Aabel.

– I og med at han kommer til festivalen, har vi et samarbeid med Grimstad kulturhus. Søndag ettermiddag setter de opp filmen «Operasjon Mumie» på kulturhuset. Det er gratis for alle, men publikum må hente ut billetter på kulturhusets hjemmeside eller i kiosken.

Teater

På kulturhuset blir det også teaterforestillinger, og neste uke blir det virkelig noe for alle.

Mandag ettermiddag viser teatergruppa ved Grimstad kulturskole «Rektorkidnapperen», basert på Endre Lund Eriksens bøker om Dyrenes detektivbyrå. På onsdag vises forestillingen om Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans.

– Vi er veldig glade for at de på denne måten forlenger festivalen. For de litt eldre ungdommene anbefaler vi også å se stykket de setter opp på torsdag neste uke, sammen med Teaterets Venner. Superkid er et sterkt stykke om oppvekst og utvikling, forteller Aabel.