Innsendt bidrag: Rundt 40 ungdommer var nylig samlet på Groos for sosialt samvær på stranda, og for å benytte seg av utstyrsordningen til BUA. BUA, som holder til i Løkengården i sentrum, har som kjent også hatt åpent på Groos i sommer, og det er det mange som har benyttet seg av.

Ledere: Irene Håheim, Grischa Schmid og Nico Leander Rudsli gledet seg over at det var rundt 40 ungdommer som kom på Husets arrangement på Groos nylig. Nå gleder de seg til en innholdsrik høst. Foto: privat

På Groos fikk ungdommene prøvd seg på SUP-brett (stand up paddle), det ble lek og moro på plenen, med alt fra boccia og kubb til volleyballspilling. Groos kafé disket opp med pizza til ungdommene, og det var rett og slett god stemning i sommersola.

– Huset har dessverre vært stengt i noen uker i sommer, så det var fint å starte opp igjen nå. Det var ekstra hyggelig å samle ungdommen her på Groos, til en litt annerledes klubbkveld. Nå er vi skikkelig i gang igjen etter sommeren, og vi gleder oss til en innholdsrik og spennende høst, forteller Irene Håheim, som er leder på Huset.

Moro: Jentene klare for en tur på SUP-brett. Fra venstre: Maya Lubawy, Nihal Ibrahim, Dalia Ibrahim Foto: privat

Populært sted

Huset ungdomsklubb holder til vanlig til i Markveien, og der er det åpent hver tirsdag og fredag etter skoletid, og utover kvelden. Det er et populært tilbud.

– Tilbudet er for ungdom fra 13–19 år, og det bruker å være alt fra 40–70 ungdommer innom på en kveld. Tilbudet er gratis, og de får også gratis mat her, så det er selvsagt populært, forteller Håheim.

Volleyball: Jaber Tabbal var en av dem som koste seg på Groos, med blant annet volleyballturnering. Foto: privat

Jubileumshøst

Sammen med Grischa Schmid og Nico Leander Rudsli, som også jobber på Huset, forteller hun at de nå går en travel tid i møte. Huset er populært, særlig på høsten.

– På høsten kommer jo de nye 8.-klassingene til oss, og det er alltid spennende. Vi gleder oss til å ta dem imot, sier Grischa Schmid.

I år er det for øvrig ti år siden Grimstad kommune fikk ungdomsklubb. Den har hatt flere navn i løpet av disse årene, men nå er det altså Huset som er navnet.

– 23. september skal vi feire at kommunen har hatt ungdomsklubb i ti år, og det gleder vi oss veldig til. Vi jobber med programmet nå i disse dager, og det vil snart bli annonsert. Blant annet kommer det en dyktig komiker og skal ha standupshow for oss, det ser vi veldig frem til, sier Irene Håheim.

Moro: Frisbeegolf er populært. Her ser vi Grischa Schmid, Nico Leander Rudsli og Daniel Behimosa Khameichho i aksjon Foto: privat

På flyttefot

Håheim har også ansvaret for BUA, som i sommer har hatt et pop-up-tilbud ute på Groos. Også de som jobber med BUA ser frem til en travel og spennende høst, da de snart er på flyttefot.

– Vi stenger BUA Groos nå for sommeren, men BUA i byen vil ha åpent tre dager i uka i tiden fremover. Vi skal flytte i løpet av høsten, og det gleder vi oss veldig til. Det kan tenkes at BUA Grimstad må være noe stengt i en overgangsperiode, men vi håper at det blir for en kort periode. Vi må være klare til høysesongen vår, og det er når vinteren kommer. Folk er ville etter alpint spesielt, sier Håheim.

BUA blir værende i Løkengården frem til 1. oktober, deretter flytter de inn i brakke-konteinere som skal settes opp i området rett før Syden på Gundersholmen.

– Jeg tror det blir veldig bra, sier Håheim.

Sommerjobb: Daniel Behimosa Khameichho har hatt sommerjobb på BUA Groos i sommer, og det syns han har vært fint. Foto: privat

Friluftsutstyr, sykler og SUP

BUA har siden oppstarten vinteren 2019 blitt et svært populært tilbud i Grimstad, og det er mange som benytter seg av utlånsordningen. Også i sommer har de hatt mange innom.

– I byen har det vært jevnt og godt besøk gjennom hele sommeren, her har folk lånt mye friluftsutstyr og sykler. Groos er mer væravhengig, men det er mange som bruker Groos på fine sommerdager. Vi ser også at på forblåste dager, så kommer det en del innom for å låne seilbrett, forteller Irene Håheim

Daniel Behimosa Khaimeichho er en av dem som har jobbet på BUA Groos i sommer, og han kan bekrefte det Håheim sier.

– Det var veldig mange innom her den siste uka i juni når vi akkurat hadde åpnet, da var det veldig fint vær. I juli var det mye varierende vær, og det påvirket også hvor mange som var innom, sier han.

– Hva er det folk helst vil låne av deg?

– SUP-brett er veldig populært, forteller han, det kom nettopp noen jenter innom som ønsket å låne SUP-brett.

Nå har altså BUA Groos stengt dørene for i år, men de er tilbake neste sommer. I mellomtiden er det bare å benytte seg av lånemuligheten på BUA i byen.

Irene Håheim

Klubbleder Huset ungdomsklubb og driftleder BUA Grimstad/Groos