Ungdomsforestillingen kommer til Grimstad etter Heddapris, spilleperiode på Nationaltheatret og utsolgt turné.

– Teaterets Venner Grimstad håper så mange unge som mulig tar turen. Her burde alle ungdom eller de som jobber med barn og ungdom kjenne sin besøkelsestid, sier leder Magnus Sparsaas i en pressemelding.

– Teaterets Venner i Grimstad slår på stortromma når de ønsker å fylle salen i Grimstad Kulturhus til en teateropplevelse som tar opp temaer knyttet til psykisk helse på en direkte og engasjerende måte, fortsetter han.

Barnevernstema

– Vi får høre skuespiller Kingsford Siayors skildring av egen oppvekst. En oppvekst med en voldelig far og et barnevern som følger med, men aldri griper inn. Forestillingen er en kritikk av barnevernssystemet, men en hyllest til enkeltmennesker som bryr seg og engasjerer seg når systemene feiler, forteller Sparsaas.

Skuespiller Siayor fikk innblikk i sin egen barnevernsmappe i arbeidet med forestillingen og tar den med på scenen for å dele historien sin, både fra sitt eget perspektiv og barnevernrapportenes. Forestillingen tar oss med på innsiden av et perspektiv vi sjeldent hører i barnevernsdebatten, nemlig barnets, heter det i omtalen av forestillingen.

Kutter prisen

Sparsaas forteller at foreningen vil bidra til at flest mulig kan få med seg forestillingen.

– Med dagens og økte utgifter er det flere som må prioritere bort kulturopplevelser. Dette ønsker Teaterets Venner å gjøre noe med og har kommet med et fantastisk godt tilbud, da vi tenker at forestillingen er så viktig og så bra at flest mulig må få sett den. Ved bestilling av billetter, som kan gjøres på Grimstad kulturhus, så skriv inn TVG50 i kategorien «Spesial» for billetter til kun kroner 65, opplyser han.