Lørdag 15. april er vårens nest siste utgave av den populære dagen, hvor kulturskolen fylles med aktiviteter av ulike slag, med det til felles at det er beregnet for barn og at alt er gratis.

– Vi får besøk av Barnas Turlag den dagen med Rullmegrundt-henger, og det blir teaterforestilling «Drageskogen». «Drageskogen» er en nyskrevet teaterforestilling for barn fra 4 år, og har aktiviserende deltagelse og mye musikk, opplyser leder for arrangementet, Inger-Helen Kilsti.

Populært: Lørdag 15. april er det gratis kulturlørdag igjen, noe som alltid trekker mange besøkende. Bildet er fra en sangstund tidligere i vår. Foto: privat

Kunst, lek og film

Det er også to nye kunstverksteder. Det ene er Drageøye.

– Vi lager øyne med litt origami og noen farger. Kanskje vil du lage noen småskumle drageøyne? Det passer fra 5 år gamle barn. Det andre er Trykkeverkstedet. Her eksperimenterer vi med trykk på mange ulike måter. Vi leker med farger og tegner noe uventet. Det passer fra 3 år, forteller Kilsti.

I tillegg har Gratis kulturlørdag en hel vegg for de aller minste hvor de kan tegne stort.

– Vi har lekerom og spillrom med store spill i tre, vi har leserom, ansiktsmaling, vafler og mat fra flere land., sier Kilsti.

Kulturskolekonsert og Sangstund blir det også, og på kulturhuset blir det gratis filmvisning i samarbeid med Grimstad filmklubb.