14. oktober er en dato å holde av for distriktets countryelskere, skal vi tro en pressemelding fra Frikirken Grimstad. Da går nemlig arrangementet Grimstad country av stabelen. De to første gangene skjedde det i menighetens egne lokaler, men i år blir det en endring.

– Nå har vi utvidet arrangementet og flyttet det til Normisjonshallen. Vi håper på 1.000 publikummere minst, og de kan forvente seg en country-kveld av ypperste klasse, forteller Harald Endresen, som er leder av frikirkens eldsteråd.

Mannen med hatten kommer

Headliner denne kvelden er ingen ringere enn Norges store countryveteran, nemlig Bjøro Håland, kjent for sin store stemme og sine store cowboyhatter.

– I oktober fyller han 80 år, og han vil feire med oss i Grimstad country, forteller Endresen.

En annen artist på plakaten er Solveig Leithaug.

– Hun har sunget seg inn i manges hjerter med sin myke og vakre stemme, og kommer helt fra Nashville for å være med på Grimstad country, heter det i pressemeldingen.

På hjemmebane: Erlend Gunstveit spilte foran et stort og entusiastisk grimstaspublikum på Torskeråkk tidligere i sommer. I oktober spiller han i Normisjonshallen. Foto: May Elin Aunli

Lokale krefter

Det er ikke bare artister «utenfra» som er hentet inn.

Erlend Gunstveit, Steffen Jakobsen, Aslak og Karianne Gjennestad stiller nemlig også.

Som backingband stiller musikerne i The Stage Men under ledelse av Kim Roger Larsen og Vidar Dale.

– De har fått med seg selveste Hugo Risdal, kjent fra både The Voice og Beat for Beat, i tillegg til de andre meget dyktige musikerne, forteller Endresen.

Han opplyser at billettsalget har startet, og at overskuddet fra konserten går til barne- og ungdomsarbeid i Grimstad.