«Valgets kvaler - Mitt dilemma, ditt valg» er en teaterforestilling hvor publikum gjennom avstemninger får bestemme hva hovedpersonen skal gjøre, hver gang hun står ovenfor et dilemma.

– Vi har testet forestillingen på barn i alderen 10-13 år og kan konkludere med at dette er en engasjerende forestilling, hvor publikum synes det er spennende å stemme frem sitt valg, og dermed påvirke handlingen inn i en ny retning, heter det i en omtale fra arrangøren.

Basert på sanne historier

I monologteaterforestillingen av og med Heidrun Sangvik møter vi Sara som går i 6. klasse. Gjennom skolehverdagen blir Sara stilt ovenfor mange valg, noen er små og kanskje ubetydelige, mens andre får store konsekvenser for henne selv eller medelevene hennes.

Teaterstykket baserer seg på 200 historier fra virkeligheten, fra 5, 6. og 7.-klassinger i Agder, historier der elevene beskriver situasjoner hvor de selv stod i et vanskelig dilemma.

Fyller salen

Stykket har urpremiere i salen Pan på kulturhuset lørdag ettermiddag. I skrivende stund fredag morgen tyder salkartet på at det blir fullt hus.

– Vi ønsker full sal. Og når vi nå på tampen fikk inn Skadedyrproffen som sponsor, har vi gleden av å gi sponsede billetter til tweens, opplyser Sangvik til Adressa.